CALVIN KLEIN

1841 termék

CALVIN KLEIN

Mára már a világ egyik vezető divat-, dizájn- és marketingcégeként számon tartott Calvin Klein Inc. 1968-ban indult, amikor Calvin Klein egy gyerekkori barátjával együtt megalapította női kabát üzletét. A siker szinte azonnali volt, és a cég hirtelen növekedésnek indult.

Calvin Klein gyors sikerének a titka abban állt, hogy pontosan ismerte és értette a vásárlói igényeket, és erre alapozva alakította ki saját stílusát. A piac figyelmét azonnal felkeltette letisztult szabásvonalaival, valamint ízléses, minimalista stílusával, és ezzel kezdetét vette a diadalmenet, melyre a sajtó és a divatszakma hamar felfigyelt. A hetvenes évek újabb sikereket hoztak a divatháznak, a tervező modern szemléletének és kreatív filozófiájának köszönhetően. Az évtizedek során Calvin Klein stílusa egyre letisztultabbá vált, és finom minimalizmussal, egyszerűbb szabásvonalakkal, valamint természetes színekkel írta újra a modern elegancia szabályait.

Ahogy a cég növekedett, úgy alakította ki ready-to-wear, farmer, fehérnemű, lakberendezési, szemüveg és parfüm kollekcióit, valamint indította el mára ikonikussá vált reklámkampányait. Sikerének egyértelmű bizonyítékaként ma már olyan almárkák tartoznak az égisze alá, mint a Calvin Klein Collection, ck Calvin Klein, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans és a Calvin Klein Underwear.