Diesel

551 termék

Diesel

A világ egyik leghíresebb farmerruházati cége, a Diesel 1978-ban született meg. Olasz alapítói, Renzo Rosso és Adriano Goldschmied le akartak számolni a divatvilágra jellemző trendkövetéssel, és egy egészen friss márkát akartak létrehozni. Mindketten kísérletező kedvű, szenvedélyes tervezők, akik vásárlóinak egy egészen új élményt kínálnak termékeikkel. 1985-re Rosso lett a cég kizárólagos tulajdonosa, és 1996-ban megnyitotta az első Diesel üzletet New Yorkban.

1998-ban Wilbert Das kreatív igazgatóként csatlakozott a céghez, és az ő vezetésével a márka terjeszkedése új lendületet kapott. A farmerruházaton túllépve férfi és női ruházati kollekciókat alkotott, valamint parfümökkel, szemüvegekkel, fehérneművel, lábbelikkel, bőr kiegészítőkkel és lakberendezési termékekkel színesítette a kínálatot. Az ő nevéhez kötődik a forradalmi és exkluzív Diesel Black Gold almárka, a Diesel Kid, valamint a sportos 55 DSL vonal megalkotása is.

A Dieselt a tervezők egyedi gondolkodásmódja emeli ki versenytársai közül. A cél mindig az volt, hogy kreációik nagy hatással legyenek a divatvilágra, a haszonszerzés csak utána következett. Az évek során a Diesel a farmerdivat úttörőjévé vált, és híres kollaborációi is nagy port kavartak. 2008-ban az Adidas számára készítettek farmerkollekciót, és ugyanebben az évben limitált példányszámú Fiat autók tervezésében is részt vettek.

Ma a Diesel több mint 80 országban kínálja termékeit, és a mai napig őrzi a márka alapításakor lefektetett alapelveket: egyedi, fiatalos utcai farmerruházatot kínálnak, különlegesen elegáns megoldásokkal.