Emilio Pucci

24 termék

Emilio Pucci

Az Emilio Pucci márka már történetében is előkelő: Emilio Pucci di Barsento márki alapította 1951-ben. A cég a retró hullámával szembefordulva hozott friss irányzatokat a divat világába. A márka védjegyévé váltak vibráló kaleidoszkópot idéző mintái, melyek ugyanúgy megjelennek fürdőruhákon, mint például a lakberendezés világában. A

Pucci már az ötvenes években elkezdett reflektálni mediterrán gyökereire, és mára igazi alapdarabokká váltak lenge selyemruhái, gyönyörű hálóköntösei és élénk, pszichedelikus mintái. Ami talán ennél is fontosabb: Emilio olyan projektekkel definiálta újra a divatról alkotott felfogásunkat, mint például az Apollo 15 logójának megtervezése vagy a Ford Lincoln Continental belső terének kialakítása. 1990 óta Emilio Pucci lánya, Laudomia vette át a cég több fontos pozícióját, így folytatva apja vízióinak megvalósítását.

2009 óta Peter Dundas gondozza a jellegzetes vibráló minták hagyományát, újragondolva és mindig frissen tartva azokat. Dundas ihletett módon alkotja újra a Pucci nő ideálját, egyszerre őrizve meg a bohém elemeket és a csillogó, ugyanakkor provokatív stílust.