Fendi

Nincs ilyen termék

Fendi

Az olasz Fendi neve már több mint nyolcvan éve egyet jelent a kifogástalan szakértelemmel és az időtálló dizájnnal. Adele és Edoardo Fendi alapította a céget 1925-ben, mely új szintre emelte a szőrmével való munka minőségét. A Fendi nem fél a kísérletezéstől, a határok feszegetésétől és az extravagáns anyaghasználattól.

A cég bőráru kereskedésént kezdte történetét, és hamar gyors fejlődésnek indult. Ma már a divatvilágban széles körben ismertek a Fendi Selleria táskái, a dupla F logó, a Pequin anyag, a kifogástalan szőrmék és a fantasztikus utcai kollekciók. Az alapítópáros öt lánya 1946-ban csatlakozott az elkötelezett csapathoz. Paola a szőrmékért felel, Ana a bőrárukért, Franca tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, Carla az üzleti ügyek felelőse, Aida pedig az eladásoké. Ám a márka igazán akkor vált globálissá, amikor 1965-ben Karl Lagerfeld is elkezdett a cégnek dolgozni.

Bár a márka 2001-ben csatlakozott az LVMH csoporthoz, az irányítás a Fendi család kezében maradt, Silvia Venturini Fendi személyében, Karl Lagerfeld pedig a kreatív igazgató.