Givenchy

Nincs ilyen termék

Givenchy

Korának legfiatalabb párizsi szabója, Hubert James Marcel Taffin de Givenchy gróf zsenialitása abban rejlett, hogy bevezette a szalonok divatját az utcai viseletbe. 1952-ben megalapította a Givenchy Empire divatházat, melynek kezdeti irányvonalát a konzervatív ízlés határozta meg. Nem sokkal később a spanyol tervező, Cristobal Balenciaga felismerte a fiatal arisztokrata kivételes tehetségét, és a szárnyai alá vette őt. Hamarosan a The New York Times már a divatvilág legújabb prófétáiként emlegette őket.

A divatház az ezt követő években élte fénykorát. Ez volt a kis fekete ruha, a zsákruha és a princess szabásvonal megalkotásának időszaka, a Givenchy parfüm megszületése, és természetesen az Audrey Hepburn által fémjelzett időszak. Az örök múzsa, ikon és ihletforrás elválaszthatatlanná vált a Givenchy márkanévtől.

A visszafogott, időtálló stílus zászlóvivője 1995-ben vonult vissza a tervezéstől. Őt két merőben más értékeket képviselő dizájner, John Galliano és Alexander McQueen követte a vezetői tervezői székben, és ezzel a divatház imázsa azonnal megváltozott.

2005 óta Ricardo Tisci vezetésével a Givenchy ismét új irányvonalat kapott. A kísérletező kedvű tervező a szélsőségek társításával, a romantika és a sötét témák egymás mellé állításával alkot olyan feledhetetlen kreációkat, melyek drámai hatásukkal lenyűgözik a divatrajongókat.