Issey Miyake

Nincs ilyen termék

Issey Miyake

Az innovatív dizájnjáról és egyedi technikáiról híres Issey Miyake az egyik legsikeresebb japán divattervező. Nővérének Vogue lapjaiban látott képek ihlették arra, hogy ő is kipróbálja magát a divat területén. A tokiói Tama Art University intézményében tanult grafikus tervezést, ahol 1965-ben végzett. A Chambre Syndicale de la Haute Couture volt a következő állomás, majd a Givenchy és Guy Laroche melletti „inaskodás”.

A Miyake Design Studio 1970-ben alakult és egy évre rá mutatta be első kollekcióját New Yorkban. Ugyanekkor született meg az Issey Miyake Inc. is, mely ruházati és egyéb termékeket gyártott, hazai és nemzetközi piacokra.

Miyaki célja mindig is az volt, hogy valódi emberek által viselhető ruhákat tervezzen. Ennek szellemében Miyake mindig is dizájnerként gondol magára, annak ellenére, hogy újfajta gyártási technikák megalkotásában és szabászati módszerek kialakításában is jeleskedik. The One Piece of Clothe: egy fogalom, ami forradalmasította a ruha és a viselője közötti kapcsolatot, és bebizonyította, hogy érdemes újító szellemben kezelni a hagyományokat.

A Pleats Please nevű kollekciója rengeteg különlegességet tartalmaz, emlékező poliésztertől kezdve, egészen az olyan ruhákig át, melyeket egy szálból alkottak. Miyake alapfilozófiája az, hogy egyszerre koncentrál a képzelet erejére és az új technológiák fejlesztésére. Különleges anyagokkal való kísérletezés, a Kelet és a Nyugat egybeolvasztása, a hagyomány és innováció találkozása a cél.

Még ha nem is ő a hivatalos főtervező, Issey Miyake máig kontroll alatt tartja cége minden tevékenységét. A női és férfi vonalakat dizájn stúdiójában alkotják, ahol filozófiája szerint alkotják meg kollekcióikat.