Jean Paul Gaultier

Nincs ilyen termék

Jean Paul Gaultier

Extravagáns, lázadó, és mindig feszegeti a divat határait - olyan jellemzők ezek, melyekkel gyakran jellemzik Jean Paul Gaultiert, a divat "fenegyerekét", ahogy a franciák nevezik. A párizsi divat egyik legmeghatározóbb alakja 18 évesen kezdte pályafutását, Pierre Cardin gyakornokaként. Első saját kollekcióját 1976-ban mutatta be, miután Francis Menuge felfedezte tehetségét. A siker nem maradt el, Gaultier hamarosan megnyitotta saját üzletét Párizsban, a Rue Vivienne 6. szám alatt, és következtek a feledhetetlen prêt-à-porter és haute couture kollekciók.

Jellegzetes tengerészkék és fehér csíkos mintás darabjai, gyönyörű fűzői, valamint páratlan szabászati bravúrjai hamarosan a tervezőzseni fő védjegyeivé váltak. Egyedülállóan kombinálja az utcai viseletet az eleganciával, és merész, újító szemléletének köszönhetően minden kollekciója tartalmaz valami egészen meghökkentő, csak rá jellemző megoldást.

Munkásságát teátrális, nagyszabású és rendkívül szexis kreációiról ismerjük, de ő maga is mindig nagy feltűnést kelt a divatbemutatókon. Exhibicionista, lázadó, de nagyon megnyerő karakterének köszönhetően hamarosan a divatvilág egyik kedvenc alakjává vált.

Gaultier a divatban nem ismer lehetetlent. A férfiakat szoknyába öltözteti, szívesen játszik a férfias és nőies stílus ötvözésével, a Madonnának tervezett, mára ikonikussá vált csúcsos melltartó pedig valóságos mérföldkő volt a kilencvenes évek elején. Évekig volt az Hermès divatház vezető tervezője, napjainkban pedig saját kollekcióit készíti férfiak, nők és gyermekek számára, és parfümjei is rendkívül sikeresek.