Salvatore Ferragamo

7 termék

Salvatore Ferragamo

Az egyedi és szokatlan kreációiról híres, "a sztárok cipészének" nevezett Salvatore Ferragamo 1919-ben indította el cégét, mely új fejezetet nyitott a cipődivatban. 1927-ben az olaszországi Firenzébe tette át műhelyét, ahol képzett szakemberekből álló csapatával és kézzel készített lábbelijeivel bebizonyította, hogy az olasz cipőgyártás méltán világhírű.

Hamarosan a legnagyobb világsztárok rajongását élvezte, Greta Garbo, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe és Judy Garland büszkén viselték Ferragamo lábbelijeiket. Számos cipőszabadalom fűződik a nevéhez, a divatvilág neki köszönheti az acéllal megerősített tűsarkat, a bokapántos balerinacipőt és a telitalpú cipőt.

Napjainkban a Salvatore Ferragamo név egy egész birodalmat jelent, mellyel számolni kell a divatvilágban. Innováció, kreativitás és modernitás – a márka legfontosabb jellemzői minden egyes termékükben megtalálhatóak, legyen szó akár ruházati termékekről, táskákról, parfümökről vagy kiegészítőkről.

Ferragamo halála után felesége, Wanda Ferragamo vette át a cég vezetését, aki hat gyermekük – Fiamma, Giovanna, Fulvia, Ferruccio, Leonardo és Massimo segítségével – valódi világbirodalmat hozott létre.