Versace

1 termék

Versace

Az olasz Versace mítosz 1978-ra nyúlik vissza, amikor Gianni Versace megalapította a márkát. A tervező a képzőművészetből, a sztárok stílusából, a rock 'n' roll, a balett és a színház világából merített ihletet márkája létrehozásakor. Gianni Versace volt az első dizájner, aki felismerte a szupermodellek és világsztárok szerepének jelentőségét kreációi népszerűsítésében, ez a tény pedig őt magát is nemzetközi szupersztárrá tette. Versace mindig tudta, hogyan irányítsa a média figyelmét ruhadarabjaira.

Szexis és kifinomult darabok jellemzik Versace stílusát, mely közel áll testvérei, Donatella és Santo Versace munkásságához, akik a kezdetektől fogva részt vettek a cég irányításában. Az egyik testvér a marketingért, a másik pedig az üzleti területért felel. Gianni 1997-es tragikus halála után a Versace vezetése Donatella kezébe került. Alelnökként és kreatív igazgatóként a divat királynője a Gianni által létrehozott almárkákat is felügyeli: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Sports, Versace Home Collection, Versace Jeans Couture, Versace Collection, Young Versace és Versus - mely a családi vállalkozást egy új korszakába léptette. Ma Donatella a Versace szellemének megőrzése mellett tervezéssel is foglalkozik, és kiterjesztette a márka kínálatát kozmetikai termékekre, karórákra és ékszerekre. 2000-ben megnyílt a Palazzo Versace, mely az első hatcsillagos Versace hotel.

Világszerte ma több mint 100 üzlettel büszkélkedhet a cég, melyekben a fekete és fehér márvány, valamint a bőr nélkülözhetetlen dekoráció.