Yves Saint Laurent

Nincs ilyen termék

Yves Saint Laurent

Az 1961-ben alapított Yves Saint Laurent márka neve egyet jelent a klasszikus francia avantgárd sikkel. Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent alapította a márkát, Pierre Berge közreműködésével, akik ezzel művészi szintre emelték az öltözködést.

A cég minden terméke, köztük a Le Smoking nevű overál és az ikonikus szafari kabát, a nemtől független eleganciát hirdeti és igazi divatforradalmat indított útjára. Amikor a divat királya, Dior megérkezett a céghez, felgyorsultak az események. Első kreációit a hatvanas évek stílusa inspirálta, majd egy modernebb irányvonalat kezdett képviselni. Az évek során folyamatosan fejlődő párizsi márkát olyan nők tartották kedvencüknek, mint Paloma Picasso, Catherine Deneuve vagy Loulou de La Falaise. Yves volt az első olyan tervező, aki a saját arcával népszerűsítette a termékeit.

Ready-to-wear kollekciói a Rive Gauche almárkához tartoznak, ehhez a legutolsó kollekcióját 1998-ban készítette. 2002-ben készült el utolsó couture kollekciója. Az évek során olyan dizájnerek vitték tovább a márka örökségét, mint Tom Ford, Stefano Pilati és Hedi Slimane, akik mind arra törekedtek, hogy átmentsék a céget egy új időszakba, megtartva eredeti értékeit.

Hedi Slimane kreatív igazgatóként átkeresztelte a céget, ami azóta Saint Laurent Paris néven működik.