Ugrás a tartalomra

2016-os őszi/téli trend előzetes - egyenesen a kifutóról

Nemrég értek véget a 2016-os őszi/téli szezon trendjeit bemutató divathetek, és a legnagyobb divatházak elképzelései alapján már most látható, hogy egy nagyon eklektikus, változatos és izgalmas szezon áll előttünk, melyben a kontrasztoké lesz a főszerep. A divatbemutatók is tele voltak izgalmas meglepetésekkel. A sportos, punk-rockos témák előtérbe kerültek, akárcsak a pizsama-stílus, ugyanakkor mindez egészen egyedi megvalósítással kelt életre, egy kis nőies romantikával megfűszerezve, hogy ezeket a már divatklasszikusnak számító irányzatokat megújult formában köszönthessük ősszel. A szigorú, férfias vonalvezetésnek meglesz az ellenpólusa is a szuper nőies, romantikus vonalak szerepében, exkluzív részletekkel és lélegzetelállító díszítésekkel. Most bemutatjuk nektek a 2016-os őszi/téli szezon legfontosabb divatirányzatait, egyenesen a friss divathetek kifutóiról:

LÁZADÓ DIVAT

Burberry, Louis Vuitton, Alexander Wang, Marc Jacobs Burberry, Louis Vuitton, Alexander Wang, Marc Jacobs

Idén ősszel visszatér a punk-rockos, lázadó stílus annak teljes fegyvertárával együtt. Jönnek a bőr és latex darabok, a szegecsek, hálós részletek, neccharisnyák, szaggatott díszítések, motorosdzsekik, kockás minták, koptatott és szaggatott megoldások, feliratos pólók, mindez sötét tónusokban, rengeteg fémdísszel. Ez a jól ismert stílus a nyolcvanas évek punk világát idézi és a néhai David Bowie-nak is emléket állít. Érdemes ezt a stílust bulis viseletekben kipróbálni, és a kiegészítődivat is számtalan lehetőséget kínál majd.

KATONÁSAN

Givenchy, Gucci, Mulberry, Prada Givenchy, Gucci, Mulberry, Prada

Ősszel te is csatlakozhatsz a divathadsereghez, mert katonai stílus egy egészen nőies új változatával támad. Egyenruha stílusú kabátok és blézerek, férfias szabásvonalak indítanak offenzívát, de ne aggódj, nem olyan szigorú és ijesztő ez a trend, mint amilyennek először tűnik. A tervezők ugyanis most lágy nőies részletekkel fűszerezték meg ezt a stílusirányzatot, és androgün szabásvonalaikkal arra törekednek, hogy ezek a darabok mindenkinek jól álljanak. Ez a trend nem a fiús öltözködésről szól, hanem arról, hogyan hozzuk ki a férfias és a nőies stílusból is a legjobbat. Érdemes lesz odafigyelni a kabátfazonokra, a katonai stílus ugyanis különösen erős ezen a téren.

SPORTOS SIKK

Lacoste, Vetements, Versace, Balenciaga Lacoste, Vetements, Versace, Balenciaga

A tavalyi évben hódított a sportos stílust luxus szintre emelő athleisure irányzat, és ez idén is folytatódik. A tervezők bebizonyítják, hogy a sportos stílus is lehet sikkes, nőies és izgalmas, és helye van a luxusdivatban is. Kapucnis pulóverek, feliratos pólók, zipzáros topok, overallok, melegítő fazonok, galléros pólók, bomberdzsekik, pufidzsekik és steppelt kabátok szerepeltek a kifutókon, melyeket a designerek color block megoldásokkal, bőr részletekkel és zipzáros díszítésekkel tettek igazán izgalmassá. Készülj az új szezon kabáttrendjeire, biztosan sokat fognak meríteni a sportos divathullámból!

ÁLOMVILÁG

Preen, Alexander McQueen, Vera Wang, Alberta Ferretti Preen, Alexander McQueen, Vera Wang, Alberta Ferretti

Ez a trend az éj birodalmát hozza el a nappali viseletek divatjába, de nem a megszokott módon. Itt ugyanis arról van szó, hogy a tervezőket a hálóruházat ihlette meg: pizsamára, hálóingre, köntösre és kombinére emlékeztető fazonok kaptak hangsúlyos szerepet a friss kollekciókban. Ez a trend a frissességet, a szexi stílust és a kényelmet ötvözi, ezért is könnyű megszeretni. Már a mostani tavaszi/nyári szezonban is jelen van, de ősztől még hangsúlyosabb lesz csodás selyem és csipke részletekkel, kötöttekkel, és bársonnyal, ami az egyik legfontosabb anyag lesz az új szezonban. A szabadidőruhák és otthoni viseletek által inspirált fazonok tökéletesek őszre. Készüljetek fel a kombiné-ruhák, fűzők, fehérnemű hatások, selymek, áttetsző anyagok, pizsama-szerű darabok, bársony anyagok, kötöttek, overallok és szabadidőruhák új és izgalmas időszakára!

FODROK MINDEN MENNYISÉGBEN

Balmain, Rodarte, Alexander McQueen, Gucci Balmain, Rodarte, Alexander McQueen, Gucci

A sportos, a rockos és a férfisas, katonai stílus ellenpólusaként szükség lesz ebben a szezonban is egy nőies, romantikus vonalra. A pizsama-trend már lágyítja az összképet, de az igazán hatásos kontraszt a fodros ruhadarabok reneszánsza lesz. Gyakorlatilag bármilyen formában, méretben, mennyiségben és elhelyezésben jelentkezhetnek a fodrok a ruhák elején, ujján, szoknyák díszeként, és természetesen a kiegészítőkön is. Mindenhol ott lesznek, tehát érdemes lesz beszerezni egy-két fodros ruhadarabot vagy kiegészítőt!

FÉMES HATÁSOK

Dolce & Gabbana, Jil Sander, Julian Macdonald, Lanvin Dolce & Gabbana, Jil Sander, Julian Macdonald, Lanvin

A fémes részletek divatja már most is hódít a kiegészítő- és cipődivat terén, de ősszel teljes gőzzel betör majd a ruhadivatba is. Érdemes már most felkészülni az őszi szezonra fémes hatású, lurexes, flitteres ruhadarabokkal. A klasszikus arany és ezüst mellett most divatosak lesznek a bronzos árnyalatok is, valamint a színjátszó és tükröződő megoldások, lilás és smaragd tónusok, valamint drágakövekre emlékeztető felületek is. Természetesen a kiegészítődivatban továbbra is hódítani fognak.

Az őszi divatról talán most már képet tudtok alkotni trend előrejelzésünk alapján, azonban most még mi is elsősorban a tavaszra készülünk. Ezért hamarosan részletesen is bemutatjuk nektek a 2016-os tavasz/nyári szezon legfontosabb trendjeit, figyeljétek a blogot!


A képek forrása: EDITED