Ugrás a tartalomra

6+1 dolog, amire figyelj ruhaválasztásnál, ha esküvőre mész

Bár ez még szinte hihetetlen lett volna pár hete, de hamarosan indul az esküvőszezon! ? Már csak pár hét, és meg lehet tartani a 200 fősnél kisebb lagzikat (végre egy teljesen legitim ok, hogy limitáljuk a meghívottak számát!). Jó készülődést kívánunk minden menyasszonynak és vőlegénynek, de mi most azokhoz szeretnénk szólni, akik vendégként hivatalosak esküvőre.

e

Először is, nyugodtan örüljünk annak, hogy végre van okunk kiöltözni! Nem csak rövid időre hagyjuk el a lakást, találkozhatunk a szeretteinkkel, ráadásul elővehetjük csinos ruháinkat is… csupa olyan dolog, ami boldogsággal tölt el minket, és most nagyon jól jön a pozitív energia. Ha ti is hasonló cipőben jártok, akkor az örömön túl már talán az a fejtörés is megjelent, hogy „mit vegyek fel?” Az esküvők mindig feladják a leckét, mert látszólag annyira sok írott és íratlan szabályt kell betartani, és olyan nehéz igazán szép és kényelmes alkalmi ruhát találni elérhető áron, sőt a cipőkről még nem is beszéltünk…

Nos, éppen ezért készítettük el nektek ezt a kis tipp-listát, hogy okosan, megfontoltan tudjatok nekiindulni az esküvői outfit, lábbeli és kiegészítő vadászatnak. Higgyétek el, egyszerűbb a dolog, mint amilyennek tűnik.

e

1. Az alapvető etikett

Hölgyeknek a színszabályt mindenképpen illik betartani esküvőkön: ne viselj fehéret vagy pirosat, mert abban a menyasszony lesz, de feketét sem, mert az a gyász színe, ez pedig egy örömünnep. A fekete kizárása nehéz ügy, mert sokszor pont feketében kaphatók a legcsinosabb alkalmi ruhák… de egy vidám színű stólával akár ez is megoldható, vagy például egy fekete blúz + fehér szoknya kombónak vagy fekete-fehér mintás ruhának sincs akadálya.

2. Az íratlan szabályok

Az eleganciát ma már lehet sokkal szabadabban értelmezni, szerencsére nem kell túlzottan formális szerelést húzni esküvőkre sem. Nyári, kánikulai esküvőkön pedig főleg belefér egy kis lazulás. Annyi a lényeg, hogy ne legyél túl gyászos vagy túl szigorú (tehát kerüld a fekete mellett a túl sötét vagy szürkés, komor színeket), de alulöltözött sem. A szakadt farmert lehetőleg ne itt avasd fel. ?

e

3. Jöhetnek a vidám színek!

Az esküvői fotókon és a csoportképeken nagyon jól mutat, ha a vendégek mind vidám szíveket viselnek. Ez egy csodás nyári örömünnep, válassz te is élénk, vidám színeket, olyanokat, amiktől neked is jobb kedved lesz!

4. Kényelem, mindenekelőtt!

Az első és legfontosabb dolog, hogy olyan szerelést válassz esküvőre is, amiben komfortos és önazonos vagy, és szívesen viseled. Ne feledd, hogy gyakorlatilag fél napon keresztül ugyanabban az outfitben leszel, és ez a cipőre is vonatkozik! Válassz figyelmesen, és ha új cipőt veszel, azt mindenképpen próbáld ki, járasd be a nagy nap előtt. Semmi rossz nincs a lapos talpú cipőben sem, sőt kifejezetten csinos darabokat lehet találni, és a magassarkúk között is vannak olyan kockasarkú vagy éktalpú megoldások, amik egy kényelmesebb alternatívát kínálnak a tűsarkú helyett. (Persze ha te profin mozogsz tűsarkúban, akkor a világért sem beszélnénk le róla! ?)

e

5. Értelmezd újra az eleganciát!

Sokan azt gondolják, hogy ha esküvőre hivatalosak vendégként, hogy akkor most fel kell venni egy olyan alkalmi „kisruhát”, amiben egész idő alatt feszengeni fognak, mert nem az ő stílusuk. Szó sincs róla. Először is olyan ruhában semmiképp ne menj, amit egyébként nem vennél fel, vagy nem illik hozzád, mert akkor tényleg nem fogod jól érezni magad. Például, ha egyáltalán nem vagy szoknyás, akkor ezt most se erőltesd. Egy jó fazonú szövetnadrág vagy egy csinos palazzo nadrág egy szép blúzzal ugyanúgy elegáns lehet, mint egy „kisruha”.

6. Csalj a kiegészítőkkel!

A lényeg a részletekben rejlik, és ez a mondás a divatra fokozottan igaz. Ha van egy teljesen egyszerű, nagyon kényelmes, de inkább hétköznapi, mintsem alkalmi ruhád, akkor azt jól megválasztott kiegészítőkkel remekül alkalmivá varázsolhatod. Persze nem strandruhára vagy pólóruhára gondolunk, de egy lezser, egyszínű nyári ruha máris ünnepivé válik, ha ezüstszínű szandállal és kistáskával, valamint csillogó ékszerekkel kombinálod.

e

+1 Jó tanács a férfiaknak

Sokszor nem irigyeljük a férfiakat, amikor a nyári esküvőkön hosszú ujjú ingben és zakóban vannak, miközben nekünk a spagettipántos koktélruhában is melegünk van. A formális öltözködés szabályai azonban már az uraknál is sokat lazultak, ahogy a női divatban is. Egész nyugodtan el lehet hagyni a zakót vagy a nyakkendőt. Ha az ing és a nadrág elegáns, egész biztos, hogy senki nem fog rossz szemmel nézni. A megfelelő alkalmi cipő megválasztása sokkal fontosabb szerintünk, mint az öltöny, ugyanis egy slampos cipő tényleg agyonvághatja az eleganciát.

e

Reméljük, tudtunk segíteni, hogy mindenki  igazán szép és egyben kényelmes outfittel tudjon készülni a következő esküvőre. További inspirációkért nézzétek meg elegáns válogatásainkat!

NŐKNEK

FÉRFIAKNAK