Ugrás a tartalomra

A párizsi divathét legjobbjai – 2017 ősz/tél

A divathetek közül mindig a párizsi a legnagyszabásúbb, legfényűzőbb, hiszen a francia tervezők és divatházak mindig elképesztő újításokkal és kreatív ötletekkel készülnek, és versengenek a legemlékezetesebb divatbemutató címért. Az idei divathétre napjaink társadalmi és politikai atmoszférája jobban rányomta a bélyegét, mint valaha. A tervezők a divat eszközeivel közvetítették a számukra fontos üzeneteket az egyén szabadságáról, feminizmusról, elfogadásról, önkifejezésről és feledhetetlen show-kat tártak a közönség elé. Te mit gondolsz, melyik bemutató sikerült a legkülönlegesebbre?

PARIS, FRANCE - MARCH 07: A general view of models on the runway during the finale of the Chanel show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018 on March 7, 2017 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Mi már kiválasztottuk kedvenceinket, és most be is mutatjuk nektek, hogy szerintünk mely show-k voltak a legfrissebb, a 2017-es őszi/téli trendeket felvonultató párizsi divathét fénypontjai.

Saint Laurent

saint laurent01

A bemutató különlegessége a nyolcvanas évek stílusának és az elegáns, alkalmi viseletek találkozásának volt köszönhető. A kollekció tisztelgés volt a divatház alapítója, Yves Saint Laurent előtt is, akinek az alkalmi viseletek voltak a specialitásai. Az új kollekció egy kis nyers vadságot is magával hozott, merészen vegyítette a múltat és a jövőt, a fényes és a sötét színeket, a luxus és a nyers stílusjegyeket, valamint a szigorú és a könnyed szabásvonalakat. Az üzenet is világos volt: ismerjük és tiszteljük a múltat, de a jelen az, ami igazán számít.

Amibe első látásra beleszerettünk: a nyolcvanas éveket idéző vagány csizmafazonok!

Louis Vuitton

louis vuitton01

Milyen üzenetet hordoz egy olyan divatbemutató, amit a világ első számú múzeumában, a Louvre-ban prezentálnak? Szerintünk ehhez kétség sem fér: azt üzeni, hogy a divat is egy művészeti forma, aminek helye van a mindennapi életünkben. Nicolas Ghesquiere művészi törekvései most is rányomták bélyegüket a kollekcióra: izgalmas anyagtársítások, luxus és mindennapi elemek mixelése, nappali ruházat találkozása hálóruha-fazonokkal, valamint egy kis nosztalgikus hangulat jellemezte a designokat.

Amibe első látásra beleszerettünk: a vagány patchwork részletek és láncos díszítések.

Miu Miu

miu miu01

Ezt a Miu Miu bemutatót biztosan nem fogjuk elfelejteni, hiszen színek, anyagok és minták egyedülállóan hatásos együttesét hozta. Miuccia Prada világában a nők bármilyen korúak és bőrszínűek legyenek is, mind különlegesek, magabiztosak, és megérdemlik, hogy elismerjék őket. Ezért olyan figyelemfelkeltő ruhadarabokkal és kiegészítőkkel látta el őket, mint az élénk színű műszőrme kabátok, tollas díszítések, nagyméretű szőrmesapkák, látványos minták és merész színtársítások. A hatás lenyűgöző volt.

Amibe első látásra beleszerettünk: a színvilág! Nagyon örömteli volt ilyen vidám és élénk színeket látni egy őszi/téli kollekcióban.

Chanel

chanel01

„Lagerfeld meghódítja a világűrt… a tervezőzseni újabb magaslatokba emeli az időtlen Chanel fazonokat” – ilyen és ehhez hasonló szalagcímekkel voltak tele a divatportálok az utóbbi napokban, ugyanis Karl Lagerfeld egy újabb lélegzetelállító bemutatót prezentált. A divatbemutató hátterének egy látványos űrrakétát álmodott meg, melyet működésbe is hozott a show végén. A ruhák ezzel összhangban a tervezőre jellemző futurisztikus látásmódot tükrözték. Ezüstös csillogás, fényes bőrök, fémes felületek, sőt, asztronauta mintás anyagok… a határ a csillagos ég. Lagerfeld sikeresen bevezette a Chanel örökzöld stílusát a jövőbe.

Amibe első látásra beleszerettünk: a jellegzetes fekete orrú Chanel lábbelik ezúttal csizmák formájában, valamint az asztronauta minta.

PARIS, FRANCE - MARCH 07: A general view of models on the runway during the finale of the Chanel show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018 on March 7, 2017 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)


A képek forrása: Getty Images