Ugrás a tartalomra

Ausztrál divathét - Resort 2017

A világ legnagyobb divatfővárosai természetesen Párizs, London, Milánó és New York, ugyanakkor a divatrajongók tudják, hogy érdemes a többi divathetet is figyelemmel kísérni, hogy a lehető legteljesebb képet kapják az aktuális trendekről. Múlt héten a divatvilág szeme Ausztrálián volt, amikor is az ausztrál divathét zajlott, mely a 2017-es resort kollekciókat vonultatta fel. Ahogy végignéztük az ausztrál tervezők kollekcióit, számos friss inspirációt gyűjtöttünk, és úgy gondoltuk, ez remek alkalom arra is, hogy egy igen gyakran használt divatfogalomnak, a “resortnak” a jelentését is tisztázzuk.

featured australia fw

Talán gyakran találkoztatok már ti is a divatban a resort és a cruise kifejezésekkel, és észrevettétek, hogy ezek nem a divatházak fő szezonális kollekcióit jelölik. Mik is ezek tulajdonképpen és mi a jelentőségük? A resort és cruise jelentése ugyanaz: a divatházak tavaszi/nyári kollekcióit megelőző, ún. “előtavaszi” kollekciókról van szó. Ezek kisebb kollekciók, melyeket tavasszal mutatnak be a divatházak a következő évre. A szó onnan származik, hogy a divatmárkák illusztris vásárlói ebben az időszakban vásároltak be a nyaralásukra. Ezek az elő-kollekciók ma már fontos előrejelzésként szolgálnak a tavaszi/nyári szezonra is.

Most pedig nézzük, milyen újdonságokkal rukkoltak elő 2017-es resort kollekcióikban az ausztrál divattervezők!

Toni Maticevski

coll toni maticevskiEz egy olyan bemutató volt, amire biztosan mindenki, aki látta, emlékezni fog. A részletek nagyon merészek voltak: a dizájner luxus kivitelű bilincseket, szegecseket, szájpeckeket használt kiegészítőként, és erős volt a bondage hatás is, miközben lélegzetelállító ruhafazonokat is prezentált. Toni Maticevski nagy hatást gyakorolt a közönségre ezzel a extravagáns kollekcióval.

Ginger & Smart

coll ginger & smartA tervező testvérpár új kollekcióját a luxus tengerparti viseletek és különleges fürdőruhafazonok inspirálták. Látványos kreációik a nyár legforróbb napjaira is tökéletesek lezser és kényelmes fazonjaikkal, luxus fürdőruha kollekciójuk pedig álomba illő. A hosszú és bő sziluettek tették igazán különlegessé ezeket a szexi darabokat, melyek extrahosszú ujjakkal, aszimmetrikus megoldásokkal és vállat szabadon hagyó fazonokkal készültek. Lágy, szellős anyagai pedig nemcsak gyönyörűek de kényelmesek is.

Bianca Spender

coll bianca spenderA tervezőnő resort kollekciója a férfias és nőies stíluselemek kontrasztjával játszott, valamint egy cseppnyi kilencvenes évekbeli nosztalgiát is a kifutóra csempészett. Luxus minőségű, lágy fényű anyagokat használt, a legfontosabb díszítések pedig a fodrok és különféle redőzések voltak. Imádtuk a ruhák finom nőiességét, a kombinéruhákat és a bő szárú nadrágokat.

Akira

coll akiraA japán származású divattervező, Akira Isogawa a visszafogottság, egyszerű, tiszta szabásvonalak, minimalista designok, lágy sziluettek és játékos minták híve – tökéletesen bizonyítja ezt legfrissebb kollekciója is. Hab a tortán, hogy ezek a gyönyörű kidolgozottságú darabok még szuper kényelmesnek is tűntek, nyárra jobbat elképzelni sem lehet!

Cikkünkkel szerettünk volna egy kis betekintést adni nektek az ausztrál divatba is, reméljük, elnyerte tetszéseteket és egyetértetek azzal, hogy érdemes követni a kisebb divathetek bemutatóit is.


A képek forrása: Getty Images