Ugrás a tartalomra

Fürdőruha kisokos minden alkattípushoz

Bár lassan nyitnak a vidéki strandok, azért az mindenki számára egyértelmű, hogy ez a nyár és ez a strandszezon egy kicsit más lesz. Az utóbbi hetek tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy az emberi kreativitás határtalan, és meg fogjuk oldani az idei strandolást is – csak egy kicsit másképp. Lemondanunk most sem kell a napozásról, csak kicsit újra kell gondolnunk a dolgokat, és lesz még szezon a Balatonnál és a városi strandokon is. Addig is egy erkély, egy kert, de ezek hiányában akár egy napfényben fürdő nappali nyitott ablakkal is karantén beach lehet!  Mert a nap idén nyáron is sütni fog! :)

s

Már csak a tökéletes fürdőruhát kell megtalálni. Az évnek ebben a szakaszában ez mindig nagy dilemma, hiszen a fürdőruha az a ruhadarab, ami a legkevesebbet takar a testünkből, itt a legfontosabb, hogy alkattípusunknak megfelelő fazont válasszunk, ami tényleg előnyös számunkra. A gyártók sokszor pont azokból a fazonokból készítenek legtöbbet, amik a legkevesebb hús-vér nőnek állnak jól, csak a próbababán mutatnak jól - ez sokaknak kedvét szegheti. Tipikus példa a nagyon népszerű háromszög bikinifelső, ami azonban alig valakinek előnyös. De higgyétek el, minden alkattípusra létezik előnyös fürdőruha, csak észre kell venni azokat a különbségeket, amiket egy magas vagy alacsony derékvonal, egy párnázott melltartó, egy keskeny vagy egy széles pánt jelent.

De kezdjük az elején! Bár több altípus is létezik, a női testalkatokat alapvetően négy különböző nagy típusba sorolhatjuk. A női alkattípusok meghatározásánál elsősorban a vállak, a mellkas, a derék és a csípő szélességét és ezek egymáshoz viszonyított arányait nézzük, ez a 4 fő alkattípus  - az alma, homokóra, körte és oszlop - megkülönböztetésnek a kulcsa.Ezzel a témával korábban már foglalkoztunk részletesen, Lakatos Márk segítségével, úgyhogy most csak ismétlésképpen nézzétek meg a típusok ismeretesét. 

Ha ismered az alkatodat, akkor ruhavásárlásnál már bizonyára tudod, mire kell figyelni, mit kerülj és mi az, ami igazán neked való, és messziről kerülöd a tiltólistás darabokat. Amikor új fürdőruhát vásárolsz, akkor érdemes hosszú távra tervezni, a minőséget részesíteni előnyben, és körültekintően választani fazont. Ha sikeresen beazonosítottad saját alkattípusodat, akkor máris mondjuk, melyiknél mire kell figyelni!

Fürdőruhák ALMA alkatra

Ha a felsőtested erősebb, mint az alsótested, esetleg hasban erősebb vagy, akkor alma alkat vagy. Számodra a jó fürdőruha-választás kulcsa az, hogy a lábaidat kell hangsúlyoznod. Egy magas derekú bugyi, ami megmutatja a formás combjaidat, nagyon jó választás lehet! Ha úgy érzed, hogy inkább egyrészest vagy tankinit választanál, akkor arra figyelj, hogy a fürdőruha mintája ne legyen túl hangsúlyos, olyan motívumokkal, amik a hasadra irányítják a figyelmet. A kisebb motívumokból álló minta azonban szuper lesz. Fontos a jól szabott melltartórész is, ami biztos tartást ad.

Amit kerülj: a túlzottan csípőfazonú és nagyon vékony derékrésszel rendelkező, vékony pántos, esetleg oldalt megkötős fürdőbugyik nem előnyösek neked, mert optikailag szélesítenek.

a

 

Fürdőruhák HOMOKÓRA alkatra

Ha a mellkasod, a derekad és a csípőd vonala egy homokóra alakzatot formáz, akkor szerencsés vagy, ugyanis a legszexibbnek tartott alkattal rendelkezel! Ehhez olyan fürdőruhát érdemes választani, ami kihangsúlyozza nőies formáidat, ezért a bikini nagyon jó döntés, hiszen megmutatja a derekadat. Ha karcsú homokóra vagy, akkor jöhetnek az oldalt díszített bikinialsók és fodros felsők is. A retro, pin-up girl stílusú bikinik egész biztos, hogy nagyszerűen fognak állni neked, hiszen stílusukkal is a nőiességet hangsúlyozzák,  de az egyrészesről sem kell lemondanod. Csak arra ügyelj, hogy szépen dekoltált fazont válassz.
 

Amit kerülj: A túl magasan záródó fürdőruhák vagy felsők nem előnyösek neked, valamint arra is figyelni kell, hogy melltartód jó tartást adjon, kerüld a merevítő nélküli változatokat.

h

 

Fürdőruhák KÖRTE alkatra

Körte alkatúak azok a nők, akik csípőben erősebbek mellkasukhoz képest. Ha te is körte vagy, akkor a fürdőruha vásárlásnál mindig arra gondolj, hogy a hangsúly a mellkasodra, a felsőtestedre kerüljön. Már egészen különleges bikinifelsők léteznek, izgalmas díszítésekkel, bohém mintákkal és optikailag erősítő trükkös megoldásokkal. Nyugodtan válassz egy díszesebb, feltűnő melltartót! Fürdőbugyiból pedig olyat válassz, ami optikailag slankít, nagyszerű megoldás például egy egyszerű sötét színű, akár kisnadrág fazonú alsó. Bátran kísérletezhetsz az aszimmetrikus bikinimegoldásokkal, csak arra figyelj, hogy az alsó egyszerű és lehetőleg egyszínű legyen.

Amit kerülj: azok a fürdőbugyik, melyeken van valamilyen derékdíszítés, masni vagy megkötő az oldalán, mindenkit szélesítenek, így ezeket a kerüld inkább. Ahogy azokat is, melyeknek túl keskeny az oldalpántjuk, illetve túl keveset takarnak.

k

 

Fürdőruhák OSZLOP alkatra

A te alkatodra az jellemző, hogy karcsú vagy, de szinte egyformán keskeny a csípőd és a mellkasod is, és a derekad sem tér el nagyon. Olyan fürdőruhákat érdemes választanod, amik optikailag a homokóra irányába mozdítják el az egyenes alkatodat. Számos trükkös fazon létezik, csak azt tartsd mindig szem előtt, hogy mind a mellkasodat (vele együtt a válladat), mind a csípődet érdemes hangsúlyozni, így a derekad karcsúbbnak hat majd, valamint alkatod "szögletességét" kerekded formákkal ellensúlyozhatod. Jöhetnek a csinos, kosaras bikinifelsők, látványos dísz- és csipkemegoldásokkal, a fodros bugyik, és jó hírünk van: te vagy az egyetlen alkat, akinek igazán jól állnak az oldalt megkötős alsók! Egyrészesből válassz egy rafinált fazont, oldalkivágásokkal, amik nagyszerűen megtörik a felsőtested egyenességét. Az aszimmetria is a barátod, próbáld ki a most nagyon divatos félvállas felsőket is!

Amit kerülj: nem szerencsések a túl egyszerű, egyszínű egyrészesek, amik sehol nem "bontják a formát" és még jobban elrejtik a derekadat, valamint a túl magasan záródó felsők sem.

o

 

Ha úgy érzed, most már magabiztosan meg tudod mondani, hogy te melyik alkattípusba tartozol, akkor fedezd fel fürdőruha válogatásunkat, és válaszd ki a számodra ideális fazont! 

f