Ugrás a tartalomra

Gyerekkel karanténban? Túl lehet élni!

A négy fal, az otthoni munka és a teljes életmódváltás nemcsak minket, felnőtteket érint, hanem gyerekeinket is, akik ráadásul egészen fiatalon szembesülnek ezekkel a nehézségekkel, amikkel felnőttként is kemény szembenézni.  Nekik kevesebb türelmük is van hozzá, és eleve: egy egész család hosszabb időre összezárva… az kihívás tud lenni a javából.

Szeretnénk most nektek segíteni abban, hogy adunk néhány olyan tippet, amivel a gyerekekkel közös karantént is változatossá, a mindennapokat színessé tudjátok tenni, és ami a legjobb: egy kis játékossággal bevonni őket is az otthoni feladatokba! Természetesen ahány gyerek, annyi egyéniség, de bízunk benne, hogy az itt felsoroltak között mindenki talál olyat, amiből ihletet meríthet. ?

gy

Most hadd utánozzon téged!

A kisebb gyerekek elsősorban mintakövetők, és ez most jól jön, hiszen, ha azt látja, hogy anya és apa is otthon az íróasztalnál ül 8 órán át, és úgy végzi a munkáját, mintha az irodában lenne, akkor ez a példa rájuk is jó hatással lesz. Beszéld meg velük, hogy ezen a helyzeten most mindannyian osztoztok, és amilyen nehéz neki rávenni magát az otthoni tanulásra, pont annyira nehéz neked is munkával foglalkozni.

gy

A kulcsszó a játékosság

A gyerekek, akik azt szokták meg, hogy amint kész a lecke, ki lehet menni játszani, barátokkal bandázni, nagyszülőkhöz menni sütizni, egyáltalán elhagyni a lakást, nagyon igénylik most is a változatos tevékenységeket. Most az otthoni létbe kell belecsempészni ezt a változatosságot, de pár apróságon is nagyon sok múlik. Először is rendezz be neki is egy kreatív kis dolgozósarkot! Az íróasztalt is fel lehet dobni színes rajzokkal, zöld növényekkel, cuki tárgyakkal, akár a karácsonyi égősorral is lehet színes fényeket csempészni oda… lényeg, hogy színes és vidám környezete legyen, ahova szívesen ül le. A szünetekben pedig egy kis mozgás és játék is belefér.

gy

A mindennapok szuperhősei

Gyerekeid nem szeretik az iskolai ruhákat, netán egyenruhát is kell hordaniuk? Szerencse, hogy most bármilyen szerelés belefér! Hagyd, hogy ők válasszák ki, miben szeretnének lenni, imádni fogják, ha azt mondod, hogy vegyék fel akár a farsangi jelmezt is. Előkerülhet a tüllszoknya, a Superman ruha, de bármilyen őrült kiegészítő is. Élvezzétek ki, hogy az otthoni osztályteremre egészen más dresscode vonatkozik.

gy

Plázázzatok otthon!

Már írtunk a gardróbrendezésről– ami szerintünk az egyik legjobb és leghasznosabb karantén program – ebbe simán be lehet vonni a nagyobb gyerekeket. A lányok még talán élvezni is fogják, hogy most megnyílik az otthoni pláza, lehet ruhákat próbálgatni, vadászgatni anya ruhásszekrényében és kiegészítő kincsestárában…

Azok a kinőtt ruhák…

Akármeddig is tart ez a bezárkózás, az idő nem áll meg, a gyerekek pedig nőnek… szaporodnak a kinőtt ruhák is. Amellett, hogy gondoskodsz ezeknek a megfelelő helyre kerüléséről, pótolni is kell a kinőtt darabokat. Nézd meg GYEREKRUHA kínálatunkat lányoknak és fiúknak, vagy még jobb, ha a kicsikkel közösen böngésztek a webshopban! Biztosan értékelni fogják, ha bevonod őket az online shoppingba is. Itt találsz szuper lányruhákat, itt pedig fiúruhákat, bébimérettől egészen a tini korosztályig.

gy

Tornázzatok együtt!

Ahogy nekik, úgy neked is nagyon fontos, hogy most is része legyen az életednek a rendszeres mozgás, sőt most még fontosabb. Már írtunk erről, hogy milyen sportokat lehet és érdemes otthon végezni, ebbe pedig a gyerekeket is nagyszerűen be lehet vonni! Ha beszerzel neki egy, a tiédhez hasonló sportos szerelést, különösen élvezni fogja! Na jó, apa súlyzóit nem kell a gyerekek kezébe adni, de a kisebbek egy-egy pici üdítős flakont is emelgethetnek. ? Szuper sportcipőket, sportruhákat pedig itt vadászhattok le nekik: lányoknak és fiúknak.

gy

Irány a konyha!

Ha a gyerekeid érdeklődnek a konyhai teendők, sütisütés, főzőcskézés iránt, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy igazán bevonódjanak! Ezt is meg lehet úgy közelíteni, hogy a konyha most az étterem, ahol ők a szakácsok, valamint a fő minőségellenőrök, akik minden végigkóstolhatnak. Húsvétra készülve különösen klassz lehet a közös sütés-főzés, adjátok meg a módját az ünnepnek is, érezzék, hogy különbözik a hétköznapoktól.

gy

Na és te mivel egészítenéd még ki ezt a listát? Ha van olyan szuper tipped, ami neked nagyon bevált a gyerekekkel közös karanténban, oszd meg velünk!

És ne feledd, itt tudod felfrissíteni a ruhatárukat:

LÁNYOKNAK

FIÚKNAK