Ugrás a tartalomra

Így öltözz, ha HOMOKÓRA alkat vagy!

Mi, itt a Fashion Days-nél most pár napot az ALKATTÍPUSOK szerinti öltözködésnek szentelünk. Ezt a témát kiemelten fontosnak tartjuk a divatban, hiszen tudjuk, hogy a legelőnyösebb ruhadarabok kiválasztása nem mindig olyan egyszerű. Legyünk őszinték: a legtöbb nő nem klasszikus modellalkat, valamint egy csinos nő szépségén is csorbát tud ejteni a rossz ruhaválasztás.

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legelőnyösebb ruhadarabokat, elsősorban ismerned kell saját ALKATODAT, mert minden testalkatnak más és más dolgokra kell figyelnie, más lesz előnyös és előnytelen. Szerencsére a dolog nem ördöngösség, úgy pedig különösen nem, ha a téma első számú magyarországi szakértője, Lakatos Márk van segítségünkre a tanácsadásnál. ?

A női alkattípusok meghatározásánál elsősorban a vállak, a mellkas, a derék és a csípő szélességét és ezek egymáshoz viszonyított arányait nézzük, ez a 4 fő alkattípus megkülönböztetésnek a kulcsa.

Márkkal közösen 4 csodás hölgyet, akik az egyes alkattípusokat képviselik, Márk pedig megmutatja, milyen ruhákat választana nekik, amikben igazán dögösek lehetnek.

homokora02

(Maison Scotch ing, Esprit szoknya, Pieces szalmakalap, Matilde Costa táska, Fornarina szandál)

Homokóra típusunk Halász Évi, aki telt homokóra testalkat, amiről a következőket kell tudni:

A HOMOKÓRA ALKAT: lehet egészen karcsú vagy telt alkat is, a lényeg, hogy a mellek, a derékvonal és a csípő gyönyörű homokóra alakot formáznak, vagyis a derékrész a legkarcsúbb, miközben a mellek és a csípő gömbölyödnek. A legnőiesebb testalkatnak tartják, nem véletlenül. ?Híres HOMOKÓRA alkatú hölgyek: Marilyn Monroe, Monica Bellucci, Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dita von Teese, Christina Hendricks

homokora03

(Silvian Heach dzseki, Fornarina ruha, Steve Madden szandál, Aldo táska)

Lássuk Márk szavaival, mit kell tudni a HOMOKÓRA alkatról és mit érdemes figyelembe venni ruhaválasztásnál, ha te is HOMOKÓRA vagy!

„Ha HOMOKÓRA típus vagy, akkor bizonyára magadra ismersz a következő sorokban: Nagyjából azonos szélességű váll- és csípővonallal rendelkező, karcsú derekú, klasszikusan nőies alkat, amelyet érdemes megmutatni, nem pedig elrejteni bő darabok alá. Minden esetben fontos a derék hangsúlyozása, amelyhez érdemes puha, alkatot hangsúlyozó anyagokat választani. A mellet szépen emelő melltartók, telt alkatoknál az alakformáló fehérneműk remekül támogatják a sziluett formálását.homokora04

(Esprit ruha, Zee Lane szandál, Call It Spring táska) Nagyon előnyösek számukra az elegáns, klasszikus, csinos ruhadarabok és cipők. Ilyen például a ceruzaszoknya, a szűkülő szárú nadrágok – mindkettő dereka érhet magasra, az átlapolós ruhák és felsők, a derékban szűkített, nem túldíszített blúzok, a balerinák és sikkes magas sarkú cipők. Nekik állnak jól a nagyon trendi mom jeans fazonok, de a skinny nadrágok is előnyösek, teltebb alkatoknál erősebb farmeranyagból. Rövid kabátkáikat az Almákhoz hasonlóan nekik is érdemes mellig cipzárazni vagy gombolni, ezzel hangsúlyozva a derék karcsúságát. Kiegészítők: érdemes nőies, finom ékszereket választaniuk, legyen szó karkötőkről, fülbevalókról vagy nyakláncokról, táskában a szögletesebb borítéktáskák és kézitáskák a nyerők.homokora01

(Lakatos Márk: Diesel bomber kabát, Napapijri póló) Mindig az egyszerűségre törekedjünk a szabásvonalakkal, ezzel őrizzük meg legjobban az alkat sajátosságait. Érdemes kerülni a rétegzett megoldásokat, a túl vastag anyagokat, főleg oversize szabásban, a felesleges díszítéseket, a geometrikus mintákat, az A-vonalú vagy ejtett derekú ruhákat.”Tehát ha te is homokóra alkat vagy, akkor a számodra előnyös ruhák: minden, ami derékhangsúlyos! Jók a mélyen dekoltált felsők is, hozzá ceruzaszoknyák, és viselj bátran sok magassarkút! Ez egy nagyon nőies alkat, ezt a nőies vonalat a ruhák is tükrözhetik romantikus díszítésekkel és szexi részletekkel.

Amit inkább kerülj, ha homokóra alkat vagy: zsákruhák, mell alatt szabott ruhák, amiben nem látszik a derék. A túl buggyos, oversize, valamint túl rövid ruhák sem előnyösek.


Fotók: Viszlay Márk

Styling: Lakatos Márk:

Modell: Halász Évi / Anyaként is fitten