Ugrás a tartalomra

John Galliano, az extravagáns stílus mestere

Vannak olyan divatdiktátorok, akinek a nevét mindenki ismeri, akik inspirálóan hatottak az haute couture világára, és egy-egy igazán extrém, zseniális kreációjukat soha nem fejeltjük el. John Galliano is közéjük tartozik. Ellentmondásos, exhibicionista, féktelen, provokatív - de soha nem unalmas.

galliano05

Az excentrikus brit zseni volt vezető tervező a Givenchynál és a Diornál, utóbbinál újraértelmezte a klasszikus new look divatját, napjainkban pedig a saját nevével fémjelzett divatháznak készíti extravagáns kollekcióit. Meglepő, kivételesen elegáns, de meghökkentő részleteket tartalmazó, művészi gonddal kidolgozott ruhakölteményeit bárhol felismernénk, mert munkájának célja mindig a nőiesség kihangsúlyozása volt. Akár az ötvenes évek divatjához és homokóra-sziluettjeihez, akár a gésák klasszikus viseleteihez vagy az origamihoz fordul ihletért, mindig képes olyan újszerű dolgot létrehozni, amit rajta kívül senki más, és ami már-már túllép a divat keretein.

galcipo05

Saját márkáját 1984-ben hozta létre, és már bemutatkozó kollekciójával sikert aratott. Cége jelenleg 32 kollekciót készít el évente, ebben van férfi és női ruha kollekció, gyermek ruházat, kiegészítők és parfümök is. A világ leghíresebb tervezői közé tartozik, a Fashion Days pedig büszke arra, hogy kreációit a magyar vásárlók számára is elérhetővé teszi, kedvezményes áron! Ezek a héten Galliano formabontó cipőkollekcióját kínáljuk neked,  szuper női és férfi lábbelik, ki ne hagyd ezt a nagyszerű lehetőséget!

Fotók: Getty Images – Pascal Le Segretain/ Jason Kempin/ François

Durand/ Stephen Lovekin/ Mat Szwajkos/

Fashion Days