Ugrás a tartalomra

Kedvenceink a New York-i divathétről : 2017 tavasz/nyár

A 2017-es tavaszi/nyári szezon divatját bemutató divathetek sorát a New York-i divathét nyitotta meg, mely bővelkedett izgalmas kollekciókban, meglepetésekben és divatformáló ruhakölteményekben. A számos különleges bemutató közül nagyon nehéz dolgunk volt, amikor kedvenceket választottunk, ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatunk ötöt, melyek egészen egyediek voltak a maguk nemében: elhoztunk most nektek egy lázadó, egy szexi, egy klasszikus, egy vagány és egy lélegzetelállítóan nőies kollekciót. Most pedig rajtatok a sor, hogy kiválasszátok a kedvenceteket, és elmerüljetek a jövő trendjeiben!

Marc Jacobs

collage marc jacobs01

A stílust és a divatot mindig újrateremtő designer most is egy olyan kollekciót alkotott, amitől elállt a lélegzetünk. Egy őrült rave világba kalauzolt el minket, ahol a modellek színes raszta parókákat és őrülten magas platformos cipőket viseltek, a ruhákat csillámok és kígyóbőr minták borították, valamint fényes anyagok és számos álomszerű részlet tette őket igazán különlegessé. Volt itt farmer, terepminta, szőrmegalléros kabátok, fémes, szivárványszínű és hologramos felületek, flitteres rátétek, Julie Verhoeven illusztrációival díszített darabok, tollak és fémrészletek... annyi minden, látszólag eklektikus apró részlet, hogy aki látta a bemutatót, azt érezhette, hogy itt bármi megtörténhet. Marc Jacobs olyan őrült és szédítő tündérmesét tárt elénk, amibe mi mégis könnyen beleszerettünk rendkívül friss, vidám és életigenlő hangulata miatt.

Jeremy Scott

collage jeremy scott01

Jeremy Scott divatbemutatóin mindig biztosan számíthatunk egy kis őrületre, vidámságra, valamint rengeteg popkulturális utalásra. Nem volt ez most sem másképp. Legfrissebb kollekciója New York-nak, a nyolcvanas éveknek, és természetesen a nyolcvanas évek New York-jának állított emléket rengeteg vibráló neonszín, fényes felület, geometrikus minta, lakk részlet, fémes díszítés és lélegzetelállító darabok felvonultatásával. Ha pedig a nyolcvanas éveket szeretnénk felidézni, akkor a szex is körponti téma lesz, melyre számos utalás volt látható a kollekcióban. Bondage elemek, latex anyagok, nyakörv hatású kiegészítők, félig bezipzározott ruhák, kivágások, elmosódott pornófilm részletek a mintákban, valamint “HOT HOT HOT” és “Rated X” feliratok idézték fel a nyolcvanas évek fülledt, szabados és szexi atmoszféráját.

Oscar de la Renta

collage oscar de la renta01

Ezt az átmeneti kollekciót egy 10 fős csapat tervezte, ez volt a divatház utolsó kollekciója az új kreatív igazgatók debütálása előtt. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy érdemes bemutatni, mert a designer csapat tökéletesen átvette a mester egyedi stílusjegyeit és friss, gyönyörű kreációkon mutatta be a klasszikus Oscar de la Renta jellegzetességeket. A kollekció fókuszában a romantika és az időtlen elegancia állt, egy kis latinos stílussal megfűszerezve. Láttunk kötött kosztümöket, szafari stílusú shortokat és blézereket, lenge ruhákat és blúzokat, és természetesen a divatházra jellemző fantasztikusan elegáns koktélruhákat és estélyiket is. A klasszikus anyagok és díszítések is nagy szerepet kaptak, így főleg selymek, fodrok, gyöngyök és tollak ékesítették a ruhákat, melyekhez meglepő módon ezúttal lapos talpú szandálokat társítottak a tervezők. A bemutató lezser, fiatalos, könnyed, nyárias hangulatot tárt elénk viselhető, gyönyörűen díszített darabokkal.

Alexander Wang

collage alexander wang01

Alexander Wang most mutatta be az adidas Originals-nek tervezett kollekcióját is, azonban nem ez volt az egyetlen ok, ami miatt érdemes volt figyelemmel kísérni a New York-i divathéten való megjelenését. 2017-es tavaszi/nyári szezonra szánt kollekciójában találkozott az athleisure és a fehérneműk inspirálta stílus, az utóbbi évek legfontosabb divatirányzatai közül kettő. A tervező friss kollekciójában az alapdarabok egészen újszerű megfogalmazásából indult ki, és ezt dobta még fel a férfias és nőies stíluselemek merész párosításával. Hajszálcsíkos anyagok találkoztak szexi csipkével, valamint sportos stílus a nőiessel, ezáltal egy egészen új stílust alkotott. A szex is fontos szerepet kapott a kollekcióban, de diszkrétebb, visszafogottabb és lezserebb formában, mely a tervező kaliforniai kötődését idézte. Szexi bikinifelső-fazonok, pántok, miniszoknyák, csipkés kombinéruhák alkottak izgalmas egyveleget a férfias fazonú ruhadarabokkal.

Rodarte

collage rodarte01

A legfrissebb Rodarte kollekciót a nőiesség látványos és fényűző ünnepeként definiálhatjuk. A tervezők számos természeti inspirációból merítettek: láttunk méhkaptárt időző formákat és tüll részleteket, méhkasra hasonlító díszítéseket és virágokat minden elképzelhető megoldásban. (hímzések, rátétek, virágdíszek és virágminták) Ez egy tökéletes ihletforrás tavaszi/nyári kollekcióhoz, melyből a divatház lélegzetelállító kreációkat alkotott. A sok tüll, csipke, fodpr, hímzés, áttetsző anyag és puffos ujjas megoldás egy kis teatralitást csempészett a kifutóra, nekünk pedig azonnal nagy kedvencünkké vált ez a tündérmeséket időző, hercegnős kollekció.


A képek forrása: Getty Images