Ugrás a tartalomra

Louis Vuitton Vintage Táskák a Fashion Days-en!

A vintage ruhák egy letűnt kor örökségei, de nem egyszerű second-hand termékekről beszélünk, hanem általában high-fashion darabokról, kézzel készült, gondosan kidolgozott és jó állapotban megőrzött "kincsekről". Egy-egy ilyen darab őrzi a hajdani divatok és korok emlékét, mivel a kitűnő tervezés és kivitelezés által időtálló darabokká váltak. A vintage stílusért rajongani egyfajta életérzés és egyben befektetés is. Kortól és trendtől függetlenül a mai napig hőn áhított darabjai minden divatrajongónak. Coco Chanel szavaival élve: „A divat változik. A stílus örök! 

Louis Vuitton neve több mint 150 éve forrt egybe a luxus és az exkluzív divat fogalmával. Aki megrögzött „divatőrült” az tudja jól, hogy egy épségben megőrzött LV monogrammal fémjelzett vintage táska, olyan, mint a jó bor, minél régebbi annál több mind az eszmei-, mind a financiális értéke. 

Louis Vuitton (1821-1892) francia vállalkozó 1854-ben alapította meg Párizsban a Société Louis Vuitton luxuskivitelű bőrtáskákkal foglalkozó céget. Vuitton Lons-le-Saunier-ban (Franciaország) született, 1837-ben Párizsba költözött, és tanoncként a Maréchal-féle táskás cégnél kezdett dolgozni. Vuitton neve egyre ismertebb lett az úri körökben, s amikor 1852-ben III. Napóleon és udvartartása Párizs elhagyására készülődött, őt hívatták a Tüilériákba, hogy az uralkodó feleségének és udvarhölgyeinek csomagjait elkészítse. 1854-ben nyitotta meg első párizsi, 1885-ben pedig londoni üzletét. Az évek során egyre népszerűbbekké kezdtek válni a vászonborítású, strapabíró, lapos utazóládái, mivel akkoriban kezdett elterjedni a vasúti közlekedés. Vuitton sokkal praktikusabb és könnyebb táskákat tervezett, mint az addig használatban lévő régi és nehéz, domború tetejű utazóládák.

Fia, Georges Vuitton 1896-ban teremtette meg a cég igazi arculatát a híres monogrammal. 1914-ben a párizsi Champs-Élysées-n megnyitotta a világ akkori legnagyobb utazási kellékeket forgalmazó áruházát. A II. világháború után, 1959-ben Gaston Vuitton vezetésével megkezdték az újfajta, puha oldalfalú, vízálló utazótáskák gyártását. Ekkor Európában, Amerikában és a Távol-Keleten is már több mint ötven Vuitton üzlet működött. [Forrás: Wikipedia] 

Az LV monogramm, a mai napig egyet jelent az eleganciával, stílussal, megbízhatósággal, és garantálja az exkluzív minőséget.

A termékfotók a 2013.július 4.-én a www.fashiondays.hu-n induló Louis Vuitton Vintage akcióból származnak.

A Fashion Days-en július 4-én több mint 100 darabból álló Louis Vuitton Vintage táska- és kiegészítő kollekcióból szemezgethetnek a luxuskülönlegességekre vágyók, melyek mind a ’80-as és ’90-es évekből származó, egyedileg ellenőrzött termékek. Mivel vintage darabokról van szó, hétköznapi használatból eredő kopások, apróbb hibák megtalálhatóak az egyes táskákon, kiegészítőkön. Ezeket szintén közeli termékképek mutatják majd az akció termékoldalain belül. Minden egyes darab egyedi sorszámmal, logóval és márkajelzéssel ellátott, melyeket a közeli fotókon is meg lehet tekinteni a termékeknél.

A termékfotók a 2013.július 4.-én a www.fashiondays.hu-n induló Louis Vuitton Vintage akcióból származnak.