Ugrás a tartalomra

Scholl – 100 éve megbízható kényelem

 Nehezen találnánk olyan embert, aki nem ismeri manapság a Scholl márkát, melynek termékei az évek folyamán egybeforrtak a szakértelemmel tervezett kényelem kifejezésével. Azt már kevesebben tudják, hogy a márka alapítója Dr. William Mathias Scholl, aki a doktorija megszerzése alatt egy cipőboltban dolgozott, így volt alkalma sokféle lábpanasszal találkozni a nem megfelelően kialakított cipők következtében. William még orvostanhallgató volt, amikor feltalálta első termékét, a Foot-Eazer nevű talpbetétet, amely a gyenge lábboltozat megtámasztását szolgálta. 1904-ben, 22 évesen lediplomázott, majd a Foot-Eazer akkoriban az egyik legsikeresebb termékké ált a lábápolás területén. A cég megalapítása után testvéreivel lábpanaszok széles skálájára terveztek talpbetéteket és az 1920-as évektől Dr. William Scholl számos kényelmi cipőt kezdett tervezni.

Fotók: www.fashiondays.hu

„1959-ben dobták piacra Scholl egyik legfontosabb termékét. A Scholl Exercise fapapucs nemcsak a márka megítélését alakította át, hanem a viselők milliói számára fejtette ki jótékony hatását. A köznyelv csak „Schollnak” nevezte, és a 60-as és 70-es években rövid idő alatt ikonná vált stílus és komfort terén. Bár a fazon többször is frissült, az eredeti modell ergonómiai elvei továbbra is érvényben maradtak.” - [Forrás: scholl.com/hu]

Fotók: www.fashiondays.hu

A napjaink Scholl csapatát egészségügyi és tudományos szakemberek alkotják, akik tovább kutatják az összefüggéseket a láb felépítése és biomechanizmusa, illetve az egész test között. Nem csak formatervezésében különleges, de kényelmes kialakításában is, ennek köszönhetően sokak kedvence a Scholl, mely most korlátozott ideig elérhető a Fashion Days-en is!