Ugrás a tartalomra

Személyre szabott színkisokos a tavaszi szezonra

Itt a tavasz első napja! Hivatalosan. :) Öltözz a színtípusod szerint és hozd ki a legfrissebb színtrendekből a maximumot!

Sokan nem mernek kilépni a komfortzónájukból és kizárólag a jól megszokott, kedvenc színeiket hordják, illetve azonnal lecsapnak az aktuális szezonális slágerszínekre. De vajon ez mennyire jó döntés? Ahhoz, hogy igazán jól nézzünk ki, ismernünk kell azokat a színeket, amik jól állnak nekünk és minden szezonban érdemes a számunkra ideális színtartományból válogatni az újdonságok között – ehhez nyújt segítséget a színtípusunk ismerete. Mi is sokat foglalkoztunk (és foglalkozunk) a színtípusokkal, hiszen a jólöltözöttség és az előnyös külső egyik legfontosabb feltétele, hogy a hozzád legjobban illő színeket viseld.

Most pedig segítünk neked kiigazodni a legfrissebb, 2019 tavaszi színtrendek között, ezért lebontottuk őket színtípusonként, hogy tudatosan, átgondoltan választva frissíthesd fel szezonális ruhatáradat, a számodra ideális árnyalatú darabokkal.

Seasonal color analysis. Set of vector hand drawn girls with different types of female appearance.

Mik is azok a színtípusok?

Sokszor előfordul, hogy valaki elégedetlen a külsejével, de nem tudja igazán megfogalmazni, hogy miért. Ilyen esetben lehet, hogy nem a számára legelőnyösebb színeket viseli. A négy színtípust (tavasz, nyár ősz és tél) fontos megismerni, és mindenekelőtt le kell szögezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy milyen évszak van éppen vagy mikor születtél. A négy színtípus szerinti bontás arra utal, hogy a te természetes színeid (arc, haj, szem, száj) összhatásukban milyen színpalettát határoznak meg, és ezeket a csoportokat a négy évszakhoz kötik a színszakértők. A kiindulópont az, hogy a tavasz és az ősz meleg színtípusok, így hozzájuk jellemzően a meleg, élettel teli színek passzolnak. Tavaszokhoz a friss, gyümölcs- és virágszínek, az őszeknek az őszi erdő, a levélhullás gazdag és telt árnyalatai. A nyár és a tél ennek épp az ellenkezője, ők hideg színtípusok, így a hideg árnyalatokban virulnak ki igazán: a nyarak a pasztelles, selyemcukorkás színekben, a telek pedig az intenzív, vibráló árnyalatokban, amelyek a többi típust elnyomják.

Ismerd meg az egyes színtípusok palettáit:

Seasonal color analysis. Set of different types of female appearance. Winter, Spring, Summer, Autumn

Most pedig térjünk rá a 2019-es friss tavaszi színtrendekre!

Az új szezon gyönyörű új trendszínekkel érkezik, és ezekből mindenki kiválaszthatja, hogy melyik az, amelyik neki igazán tetszik, valamint illik a személyes stílusához - és természetesen színtípusához.

Minden szezonban van egy-egy slágerszín, ami különösen nagy figyelmet kap, de vizsgáljuk meg, hogy az jól fog-e állni nekünk! Meg kell tanulnunk tehát az aktuális divatszíneket a saját adottságainkhoz mérten viselni. Idén például a neonszínek, a körömvirágsárga, a korallos, narancsos árnyalatok, az élénk zöldek, lágy kékek és az állatminta is mind a tavaszi toptrendek között szerepelnek, és szinte mindegyik nagyon intenzív, keveseknek igazán jól álló árnyalat. Ezért fontos az átgondolt és tudatos választás.

Neonparádé – TELEK figyelem!

A nyolcvanas éveket idéző neonszínek idén visszatérnek a divatba, és ezek a tél típusoknak állnak a legjobban, mert nagyszerűen kiemelik természetes élénk színeiket.  A nyár és az ősz típusok viszont óvakodjanak tőle, mert őket inkább sápasztja.

tel kollazs01

A tavaszi virágos rét színei – TAVASZ típusoknak

Idén előtérbe kerül a fűzöld, lombzöld és egyéb élénk zöldek vidám sárgákkal társítva: ez a tavasz típusoknak tökéletes terep. Nekik igazán kedvez a mostani szezonális divat, ugyanis újra hódít a korall is, ami istenien mutat rajtuk.

tavasz kollazs01

Babakék álomvilág – igazi ajándék NYÁR típusoknak

Az idei tavasz egyik slágerszíne a világos babakék, valamint a kifejezetten hűvös és lágy kék árnyalatok, melyek remekül állnak a hamvas nyár típusoknak, igazán üdévé varázsolják őket.

nyar kollazs01

ŐSZ típusoknak találták ki – a vidám állatminta

Kedves ősz típusok, ha szeretitek az állatmintát, akkor két szuper hírünk is van számotokra: ez a vagány minta továbbra is fókuszban marad és a ti színtípusotoknak áll legjobban. Bátran kombinálhatjátok meleg barnákkal, sárgával vagy földszínekkel is, mert rajtatok ezek a trendi árnyalatok nagyszerűen fognak érvényesülni.

osz kollazs01

Színtípusunk ismeretében is előfordulhat olyan, hogy továbbra is nagyon közel áll a szívünkhöz egy-egy számunkra kevésbé előnyös árnyalat. Őket sem kell 100%-ban száműzni a gardróbunkból. A trükk, hogy kis felületen, kiegészítőként vagy az arctól távol kell alkalmazni őket, így nem lesznek rossz hatással a végeredményre.

Egy biztos: bármelyik színtípusba is tartozol, a fashiondays.hu-n megtalálod a hozzád legjobban illő árnyalatokat kedvenc márkáid legfrissebb kollekcióiban.

Nézz körül a shopban most!