Ugrás a tartalomra

Tuti tippek home office-hoz

Nem túlzás kijelenteni, hogy pillanatnyilag teljesen megváltozott az életünk. Pont azokat a dolgokat nem tudjuk csinálni, amiket ilyenkor, a tavasz első heteiben leginkább csinálnánk. Otthonról dolgozunk, gyerekeink is otthonról tanulnak, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy #maradjotthon, na de hogy csináljuk ezt jól?

jo

Nemcsak a fizikai, de a lelki egészségre is figyelni kell ilyenkor, és nem mindenkinek természetes és könnyű a home office-ra, gyerekei otthon tanítására való átállás, valamint az új helyzethez való alkalmazkodás. Mi most szeretnénk néhány tippet és ötletet adni, hogy hogyan tudod kihozni a home office-ból és az otthonmaradásból is a maximumot, hogyan őrizheted meg a jó kedélyedet és lehetsz produktív a négy fal között is.

 

  1. Alakíts ki otthon egy olyan munkakörnyezetet, ami neked komfortos

Legyen meg az íróasztalod, széked, és az a kis terület, amit kifejezetten munkavégzés céljára rendezel be, valamint ne feledkezz meg a megfelelő megvilágításról sem. Az a legjobb, ha a home office környezeted ez minél jobban hasonlít a munkahelyeden levő munkakörnyezetedhez. Kényelmesnek hangzik, de nem jó ötlet ágyból, pizsamában dolgozni, az öledbe vett laptoppal. Annál hatékonyabb lesz a munkád, minél jobban emlékeztet az eredeti állapotra, és az agyadra is frissítően hat. Készíts be a mindent, amire szükséged lehet: határidőnapló, jegyzetek, íróeszközök, telefon legyen a kezed ügyében.

 

  1. Tarts rendet magad körül!

Elhanyagolhatónak tűnik, de hidd el, nem az. Nem kell SOS makulátlan rendet vágni az egész lakásban, de azon a kis területen, ahol az otthoni munkavégzésed zajlik, legyen rend, és legyen minden átlátható. Ne halmozójának az asztalodon kávésbögrék, szalvéták, narancshéjak, szendvicsmaradékok, miegymás. Meg fogod látni, hogy rendezett környezetben a gondolatokat is könnyebb rendezni.

ho

 

  1. Öltözz fel!

Nem arról van szó, hogy úgy öltözz otthonra is, minta munkába mennél, senki nem akar otthon kényelmetlen farmerben, zakóban vagy ceruzaszoknyában lenni, és cipőt is butaság lenne húzni. De legyen pár olyan home office szetted, ami kényelmes, jól érzed magad benne egész nap, és ne a pizsamád legyen az. Kedvenc pulcsid egy laza nadrággal pont jó lesz, és válassz vidám színeket, amik feldobnak!
Hogy könnyen megtaláld ezeket a darabokat, készítettünk is egy termékválogatást nőknekés egyet férfiaknak, csupa szuper kényelmes darabbal, nézd meg!

ho

 

  1. Alakíts ki egy rutint!

Sokat segít, ha kitalálsz olyan programpontokat, amiket minden nap betartasz munka előtt és közben. Legyen meg a munkaidő eleje és vége, és időnként tarts szüneteket. Mindig úgy ülj le dolgozni, hogy addigra már megreggeliztél, fogat mostál, és megcsináltad a szokásos reggeli rutinodnak azokat a pontjait, amik most is fontosak. Most a sminkelést természetesen jobb elhagyni, legalább fellélegzik a bőröd, de beiktathatsz helyette egy gyors reggeli tornát vagy meditációt.

ho

 

  1. Nézd az előnyeit!

Legyünk őszinték: azért a home office nem egy rossz dolog, sőt, kifejezetten sok előnnyel is jár. Ha már ebben a helyzetben vagyunk, nézzük a pozitív oldalát! Szuper, hogy nem kell minden nap kétszer átszenvedni magad a reggeli dugón vagy a tömegközlekedésen. Megúszod az irodai erőltetett csevegést azokkal a kollégákkal vagy ügyfelekkel, akik számára valójában semmi mondanivalód nincs, ők mégis mindig megtalálnak. Saját otthonodban, általad kialakított körülmények között, nyugodtan dolgozhatsz. Sok kreatív megoldást is igényel ez a szituáció, de legalább megtanulsz új technológiákat, megismerkedsz új munkaeszközökkel. Ez hosszú távon is csak javadra válhat. Sokszor hatékonyabb e-mailben vagy Skype-on intézkedni, mint élőszóban, mert az ember elhagyja a sallangokat. És az sem utolsó szempont, hogy míg az irodában lehet, hogy furcsán néznének a mamuszodra és a „Lazy Day” feliratú pulcsidra, otthon pont tökéletes munkahelyi viselet, és kis házi kedvenceid is tökéletes társaságot nyújtanak! ?

ho

 

Ha úgy indítod a napot, hogy a reggeli rutinodat végig csináltad, felöltöztél és leültél a rendezett íróasztalodhoz, akkor máris nagyon sokat tettél azért, hogy a home office hatékony, sőt élvezetes legyen! Ne felejts el időnként egy kis kávészünetet tartani (na jó, lehet zöld tea is), és gyakran szellőztess!

Reméljük, tudtunk segíteni tippjeinkkel, valamint azzal, hogy összeválogattuk azokat a hibátlanul kényelmes ruhadarabokat, amik tökéletesek otthoni munkavégzéshez, hosszabb otthon maradáshoz. Most érdemes hosszabb távra tervezni.

Nézd meg NŐKNEK és FÉRFIAKNAK készült termékválogatásunkat is, és vásárolj kedvezménnyel!

Most az online vásárlás a legjobb döntés, és a bankkártyás fizetéssel, valamint a házhozszállítással a személyes kontakt is minimálisra csökkenthető. Ha már úgyis otthon vagy egész nap, bármit kérhetsz házhoz, igaz? :)