Ugrás a tartalomra

A párizsi Menswear Fashion Week legjobbjai - 2016 ősz/tél

Minden divatfőváros közül a legszínesebb és legstílusosabb most ünnepelte a 2016-os őszi/téli szezon divatját bemutató férfi divathetet. A divatvilág szeme az elmúlt napokban Párizsra szegeződött, és kedvenc divattervezőink most sem okoztak csalódást: megmutatták milyen kreatív, sokszínű és ötletes tud lenni a férfidivat. Ezért most összegyűjtöttük nektek kedvenc divatbemutatóinkat a párizsi divathétről, inspirálódjatok ti is, és készüljetek fel a következő őszi/téli szezonra, mert a divatot soha nem lehet elég korán kezdeni!

Valentino

Valentino PFW

Úgy tűnik, a Valentino divatház cowboy-osat és indiánosat játszott legfrissebb kollekciójuk megalkotásakor. A rendkívül részletgazdag kreációkat csodás díszítések tették különlegessé. Etnikus és indiános, valamint tollas minták, batikolt megoldások, patchwork díszítések, hímzések, és még számtalan különleges részlet egy csodás őszi színpalettára hangolva. A jól szabott szövetkabátokat éppen úgy imádtuk, ahogy a poncsókat is, a farmer és irha, valamint bőrkabátokat. Egy igazán friss, merész és szuper stílusos kollekciót láthattunk.

Louis Vuitton

Louis Vuitton PFW

Kim Jones, a Louis Vuitton férfi vonalának tervezője legfrissebb kollekcióját a márka szülővárosának, Párizsnak a tiszteletére alkotta meg. A kollekciót ő maga “a jövő örökségének” nevezte, és a régi és új párizsi stílus egészen egyedi találkozását valósította meg. Elegáns, selymes anyagú trenchcoat fazonú kabátok, szűk szabású ruhadarabok és franciás sapkák képviselték a régi stílust, amihez egy klasszikusan férfias, tengerészkékre, szürkékre és dohánybarnára építő palettát társított. A friss párizsi stílust a vidám minták, kockások, keresztminták, geometrikus minták, rajzos és kézírásos motívumok képviselték. Így találkozott a klasszikus férfias elegancia egy csipetnyi bohém stílussal a Louis Vuitton kifutóján.

Givenchy

GIvenchy PFW

Vadnak született, vagy arra született, hogy Givenchy-t hordjon? Ehhez hasonló gondolatok foglalkoztattak minket a legújabb Givenchy férfikollekció láttán, amely bőrdzsekik, valamint motoros és bomberdzsekik számos izgalmas variációját vonultatta fel. Olyan gyönyörű színek szerepeltek a kifutón, mint a lila, tengerészkék vagy a burgundi vörös. Ez a téma magával hozott egy jellegzetesen amerikai hangulatot és életérzést, melyet olyan egzotikus elemek fűszereztek, mint a kobraminták a ruhákon, és számos izgalmas díszítőelem.

Balmain

Balmain PFW

Olivier Rousteing legfrissebb kollekciója annak a témának a legújabb megtestesülése volt, amit ő “Balmain hadseregnek” nevez. A katonai stílust és az egyenruhákhoz hasonlító elemeket egy kis viktoriánus hangulattal lágyította, az elegáns színhasználat, melyben a tengerészkék, királykék, olajkék, arany és piros dominált, pedig nagy múltú uralkodóházak stílusát idézte. A mesterien kidolgozott katonai kabátokat olyan gazdag díszítésekkel és izgalmas mintákkal látta el, hogy számunka ez szerelem volt első látásra. Találunk a kollekcióban klasszikus skótkockás, paisley, tyúkláb és harlekin mintás elemeket, hímzéseket, gyönyörű, régies zsinóros díszítéseket...csupa olyasmit, ami az arisztokrácia világát ünnepli.

Dior Homme

Dior Homme PFW

Kris Van Assche tervező úgy fogalmazott, hogy az új Dior férfikollekció a nosztalgiától mentes emlékezésről szól. A múltba tekint, de nem párás szemekkel, hanem ma is frissnek ható inspirációkért. Ezért a gördeszkás kultúrát és a 80-as évek közepének újhullámát választotta kiindulópontnak, és építette be a Dior klasszikusan elegáns világába. Mindezt a kontrasztokkal való merész kísérletezéssel valósította meg. Így születtek meg a szűk zakóból és baggy nadrágból álló öltönyök, a gördeszkás kesztyűre hasonlító megoldások elegáns ingekkel, és mindezek mellé a vékony szalag, mint nyakkendő még a 19. század férfidivatját is a kifutóra csempészte. A ruhák jellegzetesen Dior ruhák voltak, de már a jövőbe tekintettek.