Ugrás a tartalomra

„A divat változik. A stílus örök!” - Chanel Vintage kollekció, csak a Fashion Days-en!

Gabrielle Bonheur, alias „Coco” Chanel, francia divattervező, a Chanel divatház alapítója, az haute couture (azaz a magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés, exkluzív, egyedi gyártású divatcikkek) megalkotója és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb szimbóluma. [wikipedia.hu]

A Chanel szinte az egyetlen olyan luxus divatmárka, amely nem rendelkezik webshoppal, mondván, hogy „Egy Chanel ruhát fel kell próbálni, hogy a szabó ott helyben a vásárlóra igazíthassa azt”. Ezzel is tartózkodik a márka a készre gyártott, ready-to-wear, azaz a pret-a-porter iránytól. A nyilatkozatok alapján pedig még jó pár évig nem is tervezik, hogy megnyitnák a márka webshopját.

Éppen ezért rengeteg blogbejegyzés és online megjelent cikk foglalkozik azzal, hogy hol és hogyan lehetséges beszerezni Chanel vintage táskákat. Az árak körülbelül 1000 $ körül kezdődnek, de minőségtől és állapottól függően a határ a csillagos ég.

Ezért is számít újdonságnak, hogy a Fashion Days egyre bővülő márkakínálatába most nov. 22-től csak pár napra ugyan, de a Chanel is bekerül egyedi Vintage kollekciójával.

Fotó: Fashiondays.hu

Tehát a luxus-különlegességekre vágyók végre beszerezhetnek egy-egy gyöngyszemet az egyedileg összeválogatott, hologrammal ellátott, csak kilenc darabból álló Chanel kollekcióból, ami igazi ritkaságnak számít a divatvilágban.

A táskakollekcióban fellelhető a 90-es évekből egy-egy darab, a legkésőbbi tervezésű táska pedig 2002-ből való, így tehát igazi relikviának, sőt akár jó befektetésnek is számítanak.

Ezek a táskák mind őrzik a hajdani divat emlékét, amelyek a kitűnő tervezés által időtálló darabokká váltak, és kortól, trendtől függetlenül a mai napig vágyott darabjai minden divatimádónak.