Ugrás a tartalomra

Marsala: A 2015-ös év színe

A Marsala eredetileg egy olasz bor neve, amit tradícionálisan parmezán, gorgonzola vagy Roquefort sajt mellé ajánlanak. De 2015-ben a színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone vállalat megválasztotta az év színének. Blake Lively a Gucci-, Penelope Cruz Armani- és Emma Stone Lanvin ruháiban mutatták meg, hogy mennyire csábító és elegáns ez a szín. A stabilitás, egyensúly és magabiztosság megtestesülése.

Így várhatóan idén nem csak a női és férfi ruhák, valamint azok kiegészítői, hanem a smintermékek és a lakberendezési holmik is visszafogott barnásvörös színben fognak pompázni.

marsala

A Pantone nyilatkozata alapján a Marsala egy rettentően sokoldalú szín: merészen hívogató, vakmerő, egyben magabiztosságot és stabilitást sugárzó, amiközben táplálja a testet és a lelket. A testes borpárlathoz hasonlóan, amiről a nevét is kapta, a Marsala egy kiadós, ízletes étkezés gazdagságát foglalja magába, míg a vörösesbarna árnyalat egy kifinomult, természetes érzést keltenek.

Válogass a shopban>

zoom_1 (1)
zoom_1 (3)
zoom_1

Szerkesztői tanács: Variáld élénk árnyalatokkal, mint a a türkiz, citromfű, narancs vagy halvány rózsaszín. Kiegészítőnek, pedig fémes színeket vagy a bronz árnyalatokat ajánljuk.


Képek: Getty Images