Ugrás a tartalomra

2015 tavasz-nyári trendhíradó: 70-es évek nosztalgia

Hosszú, bő ruhák, midiszoknyák, virágminták, batikolás, nadrágkosztümök, velúrkabátok, kendők, nagy, Hollywood-i stílusú napszemüvegek, élre vasalt nadrágok, trapéznadrágok, etno minták, farmer minden mennyiségben, tweed anyagok, garbók és persze platformos cipők...ó, azok a hetvenes évek!

style01Anna Sui, Pucci, Louis Vuitton

Titeket is elkapott már a nosztalgia a hetvenes évek stílusa iránt? Imádtuk a Charlie angyalait és az Abbát, és legfőképpen ennek az évtizednek a kicsit őrült, bohókás stílusát, ezért is örültünk nagyon, amikor a 2015-ös tavasz-nyári divatbemutatókon a hetvenes évek valósággal megelevenedett a szemünk előtt. Sőt, az őszi-téli kollekciókat elnézve bizton állíthatjuk, hogy a hetvenes évek őrület egész 2015-ben jelen lesz a divatban, ami nem is csoda, hiszen a retro a divat egyik örök inspirációs forrása. Ahogy Jonathan Anderson tervező fogalmazott:

"Egy olyan generációban élünk most a divatban, ahol mindenkinek szüksége van a nosztalgiára, mert napjaink rohanó világában néha azt sem tudjuk, hol vagyunk, merre tartunk, és mindenki a helyét keresi."

style02Anna Sui, Pucci, Saint Laurent, Louis Vuitton

Ez a nosztalgia benne volt a levegőben az utóbbi időben, meglepően sok tervező fordult legfrissebb kollekcióiban a hetvenes évekhez ihletért. Tom Ford trapéznadrágjai megleptek minket, Anna Sui bohém mintáiba beleszerettünk, a Saint Laurent ház platformos szandáljai pedig végérvényesen bebizonyították, hogy a hetvenes évek stílusa visszatért a divatba. Az a jó ebben a stílusban, hogy egy kis szerencsével anyáink ruhásszekrényében kutakodva is megtalálhatjuk hozzá az alapdarabokat: Ha megtartotta azt a farmer trapéznadrágot, amit gyerekként mindig irigyeltünk, máris nyert ügyünk van. Nézz körül a 2015-ös tavas-nyári kollekciók kínálatában, inspirálódj, hogyan vegyítheted a régit az újjal, és valóságos divat-istennőnek érezheted majd magad!

Első lépés: trapéznadrág

Igen, mi is szerettük a szűk fazonú és a crop nadrágokat, valamint a nyolcvanas éveket időző nadrágfazonokat is. Most azonban még egy lépéssel visszamegyünk az időben és a hetvenes évek látványos trapéznadrágjainak megújult változatait választjuk, melyek uralni fogják a 2015-ös nadrágdivatot. Elég merész vagy hozzá?

flared pantsTom Ford, Diane von Fürstenberg, Pucci, Louis Vuitton

Második lépés: maxiruha vs. miniruha

Mindkettő tökéletes választás lehet ebben a szezonban. A hetvenes éveket idéző, gyönyörű batokolt vagy virágmintás lenge maxiruhák épp úgy hódítani fognak idén a nyáron, mint a bohókás miniruhák.

long dressesPucci

mini dressesAnna Sui, Louis Vuitton, Saint Laurent, GucciHarmadik lépés: Platformos cipőNem lehetne teljes a hetvenes évek nosztalgia a klasszikus platformos cipők és szandálok nélkül. Ezek a cipőfazonok az év nagy visszatérői, és van egy szuper tulajdonságuk: még hosszabbnak és csinosabbnak mutatják a lábat!platform shoesSaint Laurent


Photo credits: Gettyimages