Ugrás a tartalomra

2016 színei: ROSE QUARTZ & SERENITY

A Pantone cég minden decemberben megnevezi a következő év színét, amit a divatszakértők az egyik legfontosabb előrejelzésnek tartanak a következő év divatjára és színtrendjeire nézve. Idén merész döntést hoztak, és egy egészen új megoldást választottak. Az utóbbi hetekben az egész divatvilág arról beszélt, hogy nem egy, hanem 2 színt választottak 2016 színének, de valójában nem teljesen erről van szó. A Pantone választása a 2016-os évre valójában két árnyalat, a rózsakvarc (Rose Quartz) és a derűs kék (Serenity) összhangja, és az a színharmónia, amit a két szín együttes jelenléte teremt. A Rose Quartz egy megnyugtató halvány rózsaszín, a Serenity pedig egy kellemes babakék árnyalat.

colors featured01

Mint mindig, a Pantone most is korunk aktuális eseményeiből, a világra jellemző trendekből és irányzatokból inspirálódott a színek kiválasztásakor. Napjaink egyik legfontosabb témája a kettősség, a nemek közötti határok elmosódása, valamint az egyenlőség, és a cég szerette volna ezeket a jelenségeket színekkel is kifejezni, és egy új típusú színhasználatot, valamint színekkel kapcsolatos asszociációkat közvetíteni. Az elgondolás, ami ezekhez a színekhez vezetett az volt, hogy a Pantone szerettet volna egy kis megnyugvást hozni a mindennapi stressztől megviselt emberek életébe ezekkel a kellemes, nyugtató hatású árnyalatokkal. Olyasmi ez, amire mindannyiunknak nagy szükségünk van 2016-ban. A színszakértők olyan kulcsszavakat használtak a színek leírásánál, mint: egyensúly, nyugalom, wellness, harmónia, kettősség és béke. Így már érthető a választásuk, hiszen ez a kellemesen lágy rózsaszín és a nyugalmat árasztó kék együttesen egy mesésen harmonikus, békés világot idéznek. És azt sem szabad elfelejteni, hogy gyönyörűen mutatnak együtt, akár színátmenetekkel, akár lágy áttűnésekkel képzeljük el őket. (mintákhoz ideális kombináció!)

Egy másik megközelítés szerint a választás szimbolikus is egyben: a rózsaszín a nőiességet, a kék pedig a férfiasságot jelképezi. Két olyan erő ez, melyeknek nem szabadna egymásnak feszülnie, hanem a cél az, hogy harmóniában létezzenek és szövetségre lépjenek, hiszen együtt erősen igazán. Mondanunk sem kell, milyen fontos üzenet ez napjaink zaklatott világában.

insert products01

Mi itt, a Fashion Days-nél üdvözöljük a Pantone merész döntését és az üzenetet is, amit mindez képvisel. A csodás pasztellszínekbe pedig máris beleszerettünk, ezért készítettünk nektek egy különleges válogatást, melyből megalapozhatjátok idei ruhatáratokat, 2016 színeire alapozva. Találjátok meg az új év legfontosabb kulcsdarabjait Rose Quartz & Serenity válogatásunkban!

IRÁNY A SHOP!