Ugrás a tartalomra

2015 ősz/tél - A Párizsi Divathét legjobbjai

2015 ősz/tél - A Párizsi Divathét legjobbjai

A New York, London és Milánó után a Párizsi Divathét zárta a négyhetes Fashion Week-ek tavaszi fesztiválját. A négy nagy divatközpontban zajlik a legnagyobb és legfontosabb divatmárkák tervezése és terjesztése, divatvásárok, díjátadók, és hozzájuk kapcsolódnak a világ divatját leginkább meghatározó események.

Nemsokkal a Párizsi Divathét után, mely a 2015-ös őszi és téli trendeket hivatott előrevetíteni, szemezgettünk a divat fővárosában méltán híres tervezők kreációi között, és rögtön elkapott minket a francia romantika hangulata. A langyos márciusi napsütésben nem csoda, ha a divat és a szerelem fővárosába vágyik az ember.

A bemutatókon a tervezők legnagyobbjai mutatták meg a legcsodálatosabb kreációikat. Lássuk hát mit hoz az ősz és a tél a divatban!

Színek

Színek kapcsán a Párizsi divathét két féle vonalat állít kontrasztba: vibrálóan élénk és visszafogott földszíneket. Rochas hűvös barnával, kopott khekivel és fekete szőrmével, Stella McCartney fehérrel, szürkével és feketével operál, és Givenchy bemutatói szinte ódát zengtek az éjfél színeihez. Ezzel ellentétben Hermes és Dior kollekciói az élénk napsárgák mellett tették le voksukat némi barnával, paradicsomszínnel és zölddel fűszerezve.

Természetesen az átlagnál feltűnőbb színhasználat sem maradhatott ki a Párizsi Divathét bemutatóiból: Fémesen csillogó textíliák és metálos árnyalatok, réz flitterekkel is felbukkantak Dries Van Noten and John Galliano kreációiban.

Te melyik oldal mellett teszed le a voksodat?

Irányzatok

Nem annyira meglepően sok tervező fordult legfrissebb kollekcióiban a '60-as és ’70-es évekhez ihletért. De persze a retro stílusban sem egyhangúak a vélemények, mert bizony vannak tervezők, akik Párizsban inkább a '80-as évekért rajonganak!

A bemutatók kulcselemei voltak: a palerinek, trapéznadrágok, csíkos darabok, geometriai minták, etno és bájos virágminták. És a divat vérkeringésében idén újfent nem csak Londonban, de Párizsban is egy nagy visszatérőt, a bársonyt üdvözölhetjük. Még népszerűbb lesz, mint a pamut vagy a gyapjú! Valentino és Givenchy legalábbis ezt jósolja Párizsban.

Minket sem hagy hidegen a Fashion Week láz, így a tavasz legalapvetőbb trendjeit összeválogattuk nektek egy külön cikkben. Kattints!


Fotók: Getty Images