Ugrás a tartalomra

2016 Tavasz/Nyár trendjelentés: Tengerész stílus

Legfrissebb trendjelentés postunkat a 2016-os tavaszi/nyári szezonra rögtön egy olyan örömhírrel kezdjük, amit biztosan ti is szívesen fogtok hallani: visszatérnek a szuper tengerész stílusú csíkosok! A divatvilág imádja, ezért időről időre újra reflektorfénybe helyezi a különböző csíkos mintákat, melyek az új szezon egyik uralkodó divatirányzatát is meghatározzák idén. Hiszen ki ne szeretné a szuper trendi, mindig frissnek ható, mégis klasszikusan elegáns tengerész stílust?

Dolce & Gabbana, MaxMara Dolce & Gabbana, MaxMara

Mi is nagyon örülünk a tengerész divat reneszánszának, hiszen a nyári szezonra el sem tudunk képzelni tökéletesebbet a napsütötte francia riviérát idéző stílusnál. Van benne egy cseppnyi glamour is az egyszerűsége mellett, és időtlen eleganciát sugároz. Ami pedig a legjobb benne, hogy a nyaralások hangulatát könnyedén bele tudja csempészni mindennapi ruhatáradba. Azonnali nyári hangulat egy-két jól megválasztott darabbal. Gondolj csak breton csíkos felsőkre hófehér csőnadrággal, vagy akár bő szárú nadrággal, rövidnadrággal vagy ceruzaszoknyával! Tengerész egyenruhát idéző blézerek és kabátok ideálisak hozzá, kiegészítőnek pedig nagy méretű napszemüvegek és magassarkú, akár a Cannes-ban vakációzó sztároknál...egy csipetnyi luxus a szuper nőies elemek közé vegyítve.

MaxMara, Salvatore Ferragamo, Chloé, Tommy Hilfiger MaxMara, Salvatore Ferragamo, Chloé, Tommy Hilfiger

A tengerész stílus az idei szezonban változatosabb lesz, mint valaha. A klasszikus kék-fehér-piros színösszeállítás mellett számos élénk színvariációt találunk, és a csíkos minták is megújulnak mind formában, mind léptékben. Izgalmas megoldás például a különböző irányú és szélességű csíkos darabok vegyítése egy öltözéken belül. Kiegészítőnek csodás horgolt darabokat, kalapokat és ékszereket álmodtak a tervezők. Természetesen a klasszikus kosztümök, blézerek, kabátok és kötött termékek is visszatérnek – egy kis csavarral.

Chloé, Stella McCartney, MaxMara, Salvatore Ferragamo Chloé, Stella McCartney, MaxMara, Salvatore Ferragamo

Ez a trend nagyszerűen érvényesül a kiegészítők terén is. Válassz csíkos táskákat, cipőket és kendőket (inspirációként nézd meg a Dolce & Gabbana aktuális kollekcióját!), meglátod, mennyire fel fogják dobni az egyszínű ruhadarabjaidat. Aranyszínű ékszerek és kötél hatású részletek teszik teljessé a tengerészes kiegészítőket.

Stílustippünk:A klasszikus kék-fehér színvariációt is imádjuk, de ez a trend nagyszerűen érvényesül piros-fehér változatban is, valamint érdemes kipróbálni a különböző színes megoldásokat! Kísérletezz különböző csíkos minták vegyítésével, ez egy egészen izgalmas és újszerű megközelítése ennek a trendnek, légy merész, és próbálj ki valami újat!

A következő kifutókon láttuk:Prada, Dolce & Gabbana, Jonathan Saunders, Christian Dior, Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo, Missoni, Stella McCartney, Chloé, Longchamp, Tommy Hilfiger, Gucci, Max Mara, Tod's, Rochas, Ralph Lauren, DKNY

Nézd meg tengerész stílusú ruhadarabokból és kiegészítőkből készült, szuper trendi válogatásunkat!

IRÁNY A SHOP!


A képek forrása: Getty Images