Ugrás a tartalomra

Így öltözz, ha KÖRTE alkat vagy!

Mi, itt a Fashion Days-nél most pár napot az ALKATTÍPUSOK szerinti öltözködésnek szentelünk. Ezt a témát kiemelten fontosnak tartjuk a divatban, hiszen tudjuk, hogy a legelőnyösebb ruhadarabok kiválasztása nem mindig olyan egyszerű. Legyünk őszinték: a legtöbb nő nem klasszikus modellalkat, valamint egy csinos nő szépségén is csorbát tud ejteni a rossz ruhaválasztás.

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legelőnyösebb ruhadarabokat, elsősorban ismerned kell saját ALKATODAT, mert minden testalkatnak más és más dolgokra kell figyelnie, más lesz előnyös és előnytelen. Szerencsére a dolog nem ördöngösség, úgy pedig különösen nem, ha a téma első számú magyarországi szakértője, Lakatos Márk van segítségünkre a tanácsadásnál. ?

A női alkattípusok meghatározásánál elsősorban a vállak, a mellkas, a derék és a csípő szélességét és ezek egymáshoz viszonyított arányait nézzük, ez a 4 fő alkattípus megkülönböztetésnek a kulcsa.

Márkkal közösen 4 csodás hölgyet, akik az egyes alkattípusokat képviselik, Márk pedig megmutatja, milyen ruhákat választana nekik, amikben igazán dögösek lehetnek.

korte04

(Desigual farmerdzseki, Only farmernadrág, Coccinelle táska, Steve Madden szandál)

Körte típusunk Bitay Andi, aki tökéletes példája a körte testalkatnak, amiről a következőket kell tudni:

A KÖRTE ALKAT: A csípő, a fenék és a comb hangsúlyosabb a felsőtesthez képest.

Híres KÖRTE alkatú hölgyek: Beyoncé, Jennifer Lopez, Rihanna, Drew Barrymorekorte01

(Zee Lane Collection ruha, Fornarina szandál, Fornarina táska

Lakatos Márk: Another Influence farmerdzseki, Napapijri póló, Guess kendő)

Lássuk Márk szavaival, mit kell tudni a KÖRTE alkatról és mit érdemes figyelembe venni ruhaválasztásnál, ha te is KÖRTE vagy!

"Ha KÖRTE típus vagy, akkor bizonyára magadra ismersz a következő sorokban: Keskeny vállak, erősebb csípő, karcsú derék jellemzik. Nagyon jól állnak nekik a ruhák és szoknyák, és minden esetben javasolt a derék hangsúlyozása. Érdemes felülre világosabb színeket, élénkebb mintákat választani, vagy akár hangsúlyos díszítést, míg alul az egyszerűségre vagy sötétebb színekre fókuszálni. Előnyösek a felsőtestet hangsúlyozó díszítések, statement nyakláncok, illetve a vállakat szélesítő csónaknyak, kámzsanyak. Karakteres mintákkal, fényesebb anyagokkal, színekkel a felsőtestre irányul a figyelem!korte03

(Pepe Jeans London kabát, United Colors of Benetton póló, Esprit szoknya, Steve Madden táska, Steve Madden szandál) A csípőt szépen formálják a magas derekú, lágy esésű, A-vonalú szoknyák. Ceruzaszoknyákból a Körtéknek a merevebb, alakot jobban formáló, térdig érő darabokat érdemes keresnie, mint egy sötétebb színű farmerszoknya. A szélesebb csípő miatt érdemes odafigyelni a test kiegyensúlyozására és kerülni a csípőnadrágokat, csípőre letolt szoknyákat és ide helyezett öveket, még ha elsőre furcsának is tűnik. A rövidebb felsők, pulóverek hossza érjen épp a csípőcsont fölé, ahol elkezd szélesedni a csípő, ezzel nyújtjuk a felsőtestet és keskenyebbnek láttatjuk a csípővonalat.korte02 Kiegészítők: csinosak a rövid pántos, vállra vehető táskák, amelyek felülre helyezik a hangsúlyt, de érdemes figyelni a pántos cipőkre, amelyek rövidíthetik a lábat, ezekből válasszunk platform talpút, ha tehetjük, vagy nude színűt."Tehát ha te is körte alkat vagy, akkor a számodra előnyös ruhák: mindig a felsőtestet kell hangsúlyozni: mintákkal, rétegekkel, díszítésekkel és olyan szoknyákat, nadrágokat választani, amik optikailag karcsúsítják a lábakat. A legjobb kombó: feltűnő, mintás felső + egyszínű, sötét színű alsó.

Amit inkább kerülj, ha körte alkat vagy: túl nagy minták az alsótestre, valamint azok a szoknyák és nadrágok, amik a csípőt hangsúlyozzák.


Fotók: Viszlay Márk

Styling: Lakatos Márk:

Modell: Bitay Andi/ Maison Blog