Ugrás a tartalomra

Ismerd meg az alkattípusokat Lakatos Márkkal!

Hölgyeim, figyelem, most pár napig ti lesztek a figyelem középpontjában itt, a Fashion Days-nél! ?

Most, hogy itt a nyár és a bikiniszezon, mindenki számára fontos kérdés, hogy mit viseljen azokban a hónapokban, amikor a legkevesebb textil takarja a testét. Mit vegyek fel, ami igazán jól áll nekem? Ami kiemeli az előnyös adottságaimat és jótékonyan elkendőzi azt, ami nem tökéletes? Legyünk őszinték, ez mindannyiunk számára sarkalatos kérdés, hiszen hibátlan test nincs és még a topmodellek is találnak magukon pár dolgot, amivel elégedetlenek. Ez a női lét természetes velejárója, különbözőek vagyunk, különbözően vagyunk szépek. Viszont az a legfontosabb - és ez nem közhely, hanem tényleg igaz -, hogy mindenkiben van valami gyönyörű és mindenki nézhet ki dögösen. Hogy mi a trükk?

csoport04

Nos, pontosan erről fogunk most mesélni nektek. A varázslat az alkattípusunkhoz igazított öltözködésben rejlik.  A lényeg az, hogy ismerjük saját alkatunkat, legyünk tisztában testi adottságainkkal, mert minden alkathoz lehet előnyösen öltözködni, csak meg kell találni a mi alkatunkra ideális ruhadarabokat.

Pontosan tudjuk, hogy ez nem mindig könnyű. Ha van egy divathullám, amit szinte minden divatcég meglovagol, akkor azt érezhetjük, hogy minden üzletben ugyanaz a választék, és néha azt, hogy minden márka csakis XS-es méretre gyárt előnyös fazonokat. Szerencsére ez nem így van, csak ügyesen és tudatosan kell keresnünk. De hogy pontosan hogyan, ahhoz felkértük a téma első számú magyarországi szakértőjét, Lakatos Márkot, hogy kalauzoljon el minket az alkattípusok világában és ossza meg velünk trükkjeit, hogyan öltözzünk testalkatunk szerint.

Márk szavaival:

"Természetesen több milliárd nő alkata nem sorolható csupán 4 kategóriába, de ha ismerjük a nagy alkattípusok jellemzőit, az nagyon hasznos segítség lehet vásárlásnál és a saját stílusunk kialakításánál.

A 4 legfontosabb alkat, melyekről a következő napokban bővebben is beszélni fogunk:

csoport alkatok01

OSZLOP alkat

KÖRTE alkat

HOMOKÓRA alkat

ALMA alkat

A női alkattípusok meghatározásánál elsősorban a vállak, a mellkas, a derék és a csípő szélességét és ezek egymáshoz viszonyított arányait nézzük, ez a 4 fő alkattípus megkülönböztetésnek a kulcsa.

Kattintsatok a fenti linkekre, hogy megismerjétek őket!

csoport02

Ahogy látjátok is, a különböző alkattípusoknak egészen különböző szabályokat kell figyelembe venniük ruháik kiválasztásánál, vannak azonban olyan általánosan érvényes stílustippek, amelyet minden alkatnak érdemes ismernie: Ha nagyobbnak szeretnénk mutatni valamit – például kisebb mellek, karcsú vállak, a felsőtesthez képest sokkal keskenyebb csípő, a testhez képest apró lábak esetén, a következő a trükk: a fehér szín, a fényes anyagok, a rátétek, a díszítések, csatok, a nagy minták mind optikailag nagyítanak Ha kisebbnek szeretnénk mutatni valamit: az apró minták előnyösebbek telt hölgyeknek, de a fekete, a piros szín is karcsúsíthat, természetesen a megfelelő szabásvonallal. Ha hosszabbnak szeretnénk láttatni a sziluettet: a hosszanti cipzár, a látványos gombsor, a díszítővarrás, az egyenes sliccelés, minden függőleges vonal és forma optikailag nyújt. Jó megoldás lehet az egyszínű szett is, a színtípusunkhoz illően, míg a túl sok minta, a kontrasztos színválasztások összenyomhatják a sziluettet. Milyen kiegészítőt válasszunk? Az alapszabályok a következők: kerekhez szögletes, szögleteshez kerek; nagy mérethez nagyok, közepes mérethez közepesek, apró mérethez kicsik – ellensúlyozzuk az alkatunk hangsúlyos részleteit finom részletekkel, fülbevalóval vagy táskával. Farmervásárlásnál: ne feledjük, hogy a koptatott, szaggatott, világos farmerek szélesítenek, a zsebek hiánya vagy nagy mérete pedig nagyobbnak mutathatja a feneket. Egy kis felhajtás a száron viszont a legtöbb alkatnak előnyös!"csoport03Hogy megmutassuk, hogy néz ki mindez a gyakorlatban, felkértünk 4 csodás hölgyet, 4 különböző testalkatú, ízig-vérig nőt, akik az egyes alkattípusokat képviselik, Márk pedig megmutatja, milyen ruhákat választana nekik. Dóri egy törékeny oszlop testalkat, Andi igazi körte, Évi egy telt homokóra, Anett pedig egy csinos alma alkat, és látni fogjátok, mennyire más dolgokat kell figyelembe venniük az öltözködésnél. Márk viszont megmutatja, hogyan lehet minden testalkatból kihozni a maximumot, tartsatok velünk!