Geox

1813 termék

Geox

Az olasz cipőgyártó cég, a Geox megújította a gondolkodásmódunkat a cipőkön található szellőzőnyílásokról, és feltalálta „a cipőt, mely lélegzik”. A céget 1992-ben alapították egy nevadai üzleti út alkalmával, amikor Mario Moretti Polegato lábának elviselhetetlenül melege volt, és ezen a problémán úgy segített, hogy nyílásokat vájt a cipőjébe. Amikor Mario rájött, hogy ez az egyszerű módszer működik, továbbfejlesztette és szabadalmaztatta azt.

Mario Moretti 1995-ben kezdett cipőket gyártani Geox márkanév alatt, továbbfejlesztve az eredeti szabadalmat, kiterjesztve a termékkínálatot női és férfi kollekciókra is.

A forradalmat, ami ezáltal elindult a cipőiparban, akkor is és most is a perforált gumiból vagy bőrből készült talpak vezetik, melyek különleges légáteresztő és vízálló membránnal készülnek, mikroporózus anyagból. Ez az anyag hagyja, hogy „lélegezzen” a láb, de közben védelmet is nyújt a számára, emellett természetes hőszabályozó, és ideális mikroklímát alakít ki a cipő belsejében.

Az innováció az egyik kulcsszó a Geox filozófiájában, a márka célja pedig az, hogy olyan megoldásokat kínáljon, melyek légáteresztő képességet és vízállóságot biztosítsanak. A cég cipők mellett exkluzív ruházati termékeket is gyárt, ezek esetében sem adják alább a kiváló minőség iránti igényüket.

Több mint száz ország ismerte már fel azt a vitathatatlan tényt, hogy képtelenség ellenállni a Geox márkának, mely tökéletesen ötvözi a technológiát és a stílusos olasz dizájnt.