Karl Lagerfeld

128 termék

Karl Lagerfeld

Napjaink divatjának egyik legmeghatározóbb alakja Karl Otto Lagerfeldt néven született Hamburgban, és mára már jelentősen megreformálta azoknak a márkáknak a stílusát, amelyeknél tervezőként dolgozott. A Chanel, a Fendi és természetesen saját márkájának tervezője 14 évesen hagyta el Németországot, majd Párizsba költözött, ahol történelmet és művészetet tanult. Ezek után a szakma legnagyobbjainál kezdett el dolgozni, sokat tanult Pierre Balmain, Krizia, Valentino és Jean Patou divatházaiban. 1964-ben lett a Chloé tervezője, később a Fendihez csatlakozott, 1983 óta pedig kreatív igazgatóként ő készíti a Chanel kollekcióit.

Lagerfeld egy valódi kortárs polihisztor. Nemcsak divattervező, hanem fényképész (mindig ő fotózza az általa felügyelt márkák reklámkampányait), újságíró és filmrendező is. Tervezői munkássága is rendkívül széles körű, több márka számára készített már minikollekcióiókat, sőt írószereket is tervezett az S.T. Dupont számára.

A stílus nagymestere 1984-ben hozta létre a saját nevével fémjelzett márkát. Itt mindent egy kézben tart, mert pontosan tudja, hogy egy jó tervező minden apró részletre ügyel. Kozmopolita ihletésű kollekciói hibátlanul szabott darabokat tartalmaznak, és jellegzetes mintáival teszi őket félreismerhetetlenné.

Saját cége három almárkára oszlik, ezek a Karl, Karl Lagerfeld Paris és a Lagerfeld neveket viselik. Az első a digitális kor világpolgárainak szóló vonal, a második a prémium kategóriás ready-to-wear kollekció, a harmadik pedig a nagyvárosi férfiak mindennapi ruhatárát szolgálja ki. Minden almárka saját kiegészítőkkel, szemüveg-, táska-, cipő- és parfümkollekcióval is rendelkezik.