Marc Jacobs

189 termék

Marc Jacobs

Marc Jacobs minden évszakban tökéletesen eltalálja azt, amit a nők szívesen viselnének. Az 1963-ban New Yorkban született divattervező már egészen fiatalon nagy érdeklődést mutatott a művészetek és a szabászat iránt. 1981-ben felvételt nyert a Parsons School of Design-ba, 1986-ban pedig már meg is alapította saját divatházát. Hamarosan számos díj indította el a tervezőt a világhír felé vezető úton.

1989-ben a Perry Ellis vezető tervezője lett, de 1992-ben bemutatott botrányos grunge kollekciója után elbocsátották. Ezek után üzleti partnerével, Robert Duffy-val közösen megalapította a Marc Jacobs International Company céget. Ezt követte a Marc Jacobs Men férfikollekció, majd 2001-ben a Marc by Marc Jacobs és a Little Marc 2004-ben.

Az 1997-es év volt a hatalmas fordulópont a karrierjében, amikor elnyerte a Louis Vuitton művészeti vezetői pozícióját, melyet 2013-ig töltött be. Sikeresen megreformálta az ikonikus márka klasszikus stílusát, és bevezette a ready-to-wear piacra.

Marc Jacobs saját márkája ma világszerte több mint száz üzlettel büszkélkedhet, amely férfi és női ruházati termékek, kiegészítők, lábbelik, karórák és parfümök széles választékát kínálja. A tervezőt a New York-i fiatalos életstílus, az Upper East Side utolérhetetlen eleganciája és a Soho undergound művészeinek egyedisége inspirálja.

Idei tavaszi női kollekciója is igazán látványos lett: viktoriánus stílusú ruhákból és huszárkabátokból merített ihletet. Férfikollekciójában az ötvenes évek hawaii hangulata, virágmintái és trópusi színvilága találkozik a hagyományos öltöny és szmoking fazonok formavilágával.