Abercrombie & Fitch

1 termék

Abercrombie & Fitch

Az amerikai Abercrombie & Fitch (röviden A&F) leányvállalatain keresztül egy speciális konfekció divatot forgalmazó cég, mely férfi, női és gyermek ruhákkal foglalkozik. 1892-ben David T. Abercrombie és Ezra H. Fitch alapította a márkát, mely eleinte sportruházati és kiránduláshoz szükséges kiegészítőkkel foglalkozott. A márka látta el felszereléssel Theodore Roosevelt afrikai és Robert Peary északi-sarki expedícióját. Eisenhower, Ernest Hemingway és Greta Garbo is a márka mellett tették le voksukat.

Idővel az Abercrombie & Fitch terjeszkedni kezdett. 1988-ban a Limited Inc. megvásárolta, és 1992 óta egy divatközpontúbb szemlélet jellemzi a márkát. Bruce Weber híres fényképész új koncepciójával hozzájárult a márka népszerűsítéséhez.
A cég központja New York-ban, a híres Fifth Avenue-n található, ahol a "hétköznapi luxus" az Abercombie & Fitch védjegyévé vált.

Ma az erőteljes, trendi Abercrombie & Fitch olyan almárkákkal rendelkezik, mint a Hollister Co., a Gilly Hicks és az Abercrombie kids. 2012 januárjában a márka 946 üzlettel büszkélkedhetett Amerikában, és további 99-cel az Egyesült Államokon kívül.