Chloé

A bohém stílust képviselő márkát 1952-ben alapította az egyiptomi születésű, de Párizsban élő Gaby Aghion. Abban a korban nem volt megszokott, hogy valaki szembeforduljon az ötvenes évek divatvilágát jellemző szigorú formalitással, ő viszont pontosan ezt tette.

1956-ban alkotta meg első kollekcióját a Chloé név alatt, melyet Jacques Lenoirral együtt választott, és amely tökéletes összhangban állt a párizsi hangulattal: fiatalos, modern dizájn és vakmerő szellemiség jellemezte.
1966-ban Karl Lagerfeld lett a vezető tervezője, és a keze alatt a cég a kor egyik legikonikusabb márkájává nőtte ki magát. Csak néhány név a vásárlóik közül: Jackie Kennedy, Brigitte Bardot vagy Grace Kelly.

1997-ben Stella McCartney definiálta újra a márkát. Egy romantikus, mégis utcai ízt kevert kollekcióiba, mellyel új szintre emelte a céget. Phoebe Philo az, aki 2001-től határozza meg a divatházat, hozzáadva annak hagyományaihoz a saját személyiségét.

2011 júniusa óta Claire Right a Chloé új kreatív igazgatója. Megőrizte Gaby vízióit egy elegáns, mégis tökéletesen nőies irányzatról, mely az erőlködéstől mentes, természetes, vidám szellemiséget hirdeti.