Jil Sander

A minimalista stílus királynője, Jil Sander 1973-ban alapította meg divatházát. A korábbi divatszerkesztő első kollekciója egyszínű kabátokból és nadrágokból állt, ezzel máris letette voksát a letisztult elegancia mellett. Első üzletét 1968-ban nyitotta meg Hamburgban, és hamarosan számos rajongót szerzett egyszerű, de elegáns vonalvezetésével, érdekes fazonjaival és izgalmas anyaghasználatával.

Jil Sander nem csupán minimalista dizájnjaival vívta ki a divatvilág elismerését, hanem állandó tökéletességre való törekvésével, nyitottságával és a technológiai fejlesztések iránt tanúsított különleges érzékenységével. A minimalista luxus fogalmának megalkotója mindig natúr színeket és szokatlan textúrákat használ kollekcióiban, melyeknek védjegye az egyszerűség, viselhetőség és a tartós minőség.

1979-ben Sander piacra dobta parfümjeit és kozmetikumait, 1997-ben pedig első férfi kollekcióját. 2005-ben Raf Simons lett a divatház kreatív igazgatója, aki szintén hitvallásának tekinti a "kevesebb több" elvét a divatban. Szexi magassarkú cipői és gyönyörű estélyi ruhái mindig felbukkannak a vörös szőnyegen.

2011-ben indult a Jil Sander Navy, mely a cég modern és sportos almárkája. Elérhető áron kínál fiatalos darabokat, de természetesen a jellegzetes letisztult vonalat követve.