Polaroid

550 termék

Polaroid

A Polaroid, a világ egyik vezető napszemüveggyártó cége arról az innovációról kapta a nevét, ami forradalmasította az ipart: a polarizált lencséről. Edwin Land 1929-ben készítette el és szabadalmaztatta az első szintetikus anyagból készült fényszűrőt, és a Polaroid céghez fűződik az első szintetikus polarizált bevonat feltalálása is. Maga a cég csak 1937-ben alakult, és azóta is egyetlen cél mozgatja őket: olyan szemüvegeket alkotni, melyek tökéletes látást biztosítanak vevőik számára minden körülmények között.

A cég a 20. század újabb és újabb kihívásaihoz nagyszerűen alkalmazkodott. A harmincas években ők készítették el az első 3 dimenziós mozis szemüvegeket, az ötvenes években pedig megalkották az azóta valódi divatklasszikussá vált Cool Ray modellt. A nyolcvanas évek nagy slágere a cserélhető lencséjű pilótaszemüveg volt, a kétezres években pedig a polarizált lencsék gyártását tökéletessé tevő egyedi Thermofusion™ technológia megalkotása számított mérföldkőnek.

Napjainkban a Polaroid már nem csak napszemüvegeket, hanem optikai kereteket is kínál. Minden napszemüveg Polaroid UltraSight™ prémium polarizált lencsékkel készül, mely kényelmes, védi a szemet és tökéletes látást biztosít. A Polaroid mindazok kedvenc márkája lehet, akik számára egyformán fontos az időtálló dizájn és a minőség, ezért nem meglepő, hogy gyakran látjuk hírességeken.

2012 óta a cég a Safilo Group tagja lett, amely piacvezető az optikai termékek terén.