Valentino

12 termék

Valentino

1960-ban Valentino Garavani és üzleti partnere Giancarlo Giametti megalapította az azóta legendássá vált Valentino S.p.A. márkát. A Valentino a luxus termékek széles választékát kínálja az haute couture és prêt-à-porter stílusában. Ruhakollekciója mellett táskák, cipők, bőr kiegészítők, övek, napszemüvegek, kendők és parfümök is részei termékkínálatának.

Valentino Párizsban az haute couture aranykora idején tanult, mely hozzásegítette őt a korai sikerhez. Giamettivel együtt egy birodalmat épített fel, melyet a divatkritikusok mind a mai napig dicsőítenek. A hangsúly a bonyolult és lélegzetelállító ruhákra tevődött át a romantika és a luxus jegyében. Nem csoda, hogy Jacqueline Kennedy egy Valentino ruhát választott Aristotle Onassisszal tartott esküvőjén.
Az 1970-es és 1980-as években alkotta meg férfiak és nők számára is a hétköznapi viseleteből álló kollekcióit a Red Valentino almárka képében.

2007-ben Valentino nyugdíjba vonult, és Marzia Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli lett a kreatív igazgató. A duó hozott egy fiatalos lendületet a márka életébe, melynek sikerét a kollekciók remek fogadtatása bizonyítja. Egyedülálló és különleges stílusuk igen kedvelt a nők körében. Báj és lágy vonalak, kifinomultság és csillogás, hagyomány és innováció... mindezek kifejezik a Valentino-stílust.