Burberry

Nincs ilyen termék

Burberry

Napjaink egyik legmeghatározóbb divatházát 1856-ban alapította az angliai Hampshire-ben Thomas Burberry. A Burberry márkanév mára már összeforrt a hagyományos brit értékekkel: a tradíciók tiszteletével és az időtálló minőséggel.
Thomas Burberry eredetileg egy méteráru üzletben dolgozott, és akkor szerzett hírnevet, amikor 1888-ban feltalálta és használni kezdte a gabardin anyagot. Ezt a sűrű szövésű, bordázott felületű, vízálló pamutszövetet kabátok készítésére használta, melyeket az angol pásztorok és földművesek köpenye ihletett. Az ebből készült termékek annyira forradalminak számítottak ebben a korban, hogy az emberek csak "Burberry" néven emlegették ezeket a ruhadarabokat, így született meg a márkanév.

A cég hírnevét tovább növelte, hogy vízálló kabátjait viselték a sarkvidékek felfedezői, valamint pilóták és hegymászók is, akik a 20. század elején indultak expedícióikra. Ezzel egy időben a Burberry elkezdett hétköznapi ruhadarabokat is gyártani. A márka leghíresebb terméke, a trenchcoat az első világháború brit katonáinak kabátja volt eredetileg, de hamarosan annyira népszerű és elterjedt lett, hogy jelenleg is a cég egyik slágerterméke, és soha nem megy ki a divatból. A márkának ezeken a kabátokon kívül is számos más védjegye is van, a tweed öltönyök, és a jellegzetes kockás ruhadarabok is örökre összefonódtak a Burberry névvel.

A kilencvenes évek végén megszületett a Burberry Prorsum divatmárka, mely új korszakot nyitott a cég történetében. Christopher Baily vezető tervező irányítása alatt az addig főleg praktikus ruhadarabjairól és kiegészítőiről híres cég valódi divatnagyhatalom lett.

Ma már a divatház részét képezik a Burberry Brit és a Burberry London almárkák is, valamint parfümkollekcióval is büszkélkedhetnek.