Chanel

Nincs ilyen termék

Chanel

A divatforradalmár Gabrielle Chanel, aki mindörökre megreformálta a nők öltözködését, 1910-ben indult hódító útjára, amikor megnyitotta kalapboltját a párizsi Rue Cambon 21-ben, "CHANEL Modes" néven. A luxus és visszafogottság egyedi keverékével egy csapásra népszerű lett, és nők százai kezdték követni az új stílust, mely évtizedekre meghatározta a divatot. Ahogy később ő maga fogalmazott: "egy nő csak túlöltözött lehet, túl elegáns soha."

Vásárlóinak egy addig sosem látott, új stílust ígért, és egy zseniális húzással rengeteg rajongót szerzett: megszabadította a nőket a fűzőtől, és kényelmes, jersey anyagokba és laza ingruhákba öltöztette őket. Első szabóságát 1915-ben nyitotta meg a franciaországi Biarritzban, majd a következőt 1918-ban a párizsi Rue Cambon-n. A mára már időtlen klasszikusnak számító CHANEL N°5 parfüm 1921-ben született meg, első sminktermékeit pedig 1924-ben dobta piacra.

A klasszikus Chanel kosztüm 1923-ban jelent meg, és a világot valósággal sokkolta az újszerűsége, olyan radikálisan eltért a korábban megszokott női ruha fazonoktól. Coco Chanel nagyszerű érzékkel hozta be újításait a divatba, melyek a mai napig a női ruhatár alapdarabjainak számítanak. A harmincas években a kis fekete ruha hódított, ezt követte a steppelt kézitáska, a gallér nélküli tweed blézer, a rózsaminta, és a fekete-fehér pántos cipő.

A klasszikus Chanel fazonok ma is a mindennapi divat szerves részét képezik. Hatásukat könnyen tetten érhetjük azon, ahogy Karl Lagerfeld, a divatház jelenlegi vezető tervezője mindig modern és friss formában újraalkotja ezeket az örökzöldeket. Lagerfeld páratlan érzékkel kezeli a Chanel ház hagyatékát és modernizálja a klasszikusokat, amivel Coco Chanel egyik leghíresebb mondását igazolja: "a divat változik, a stílus örök."