Hummel

1 termék

Hummel

Egy esős délutánon, 1923-ban Albert Messmer, egy fiatal cipész, szülővárosában Eppendorfban, egy futballmeccset nézett. Miközben figyelte a mérkőzést, felismerte milyen nehezen mozognak a játékosok a sáros pályán, és hirtelen egy rendkívüli ötlete támadt. Miután hazaért, műhelyében egész éjszaka és még másnap reggel is dolgozott, hogy megalkossa az első terméket: a stoplis futballcipőt.

Ezt követően Albert társult testvérével Michaellel, és létrehoztak egy céget hummel néven, mely németül darazsat jelent. A névválasztás oka a természet csodája, hiszen a darázsnak sem kell tudnia repülnie, testfelépítése alapján mégis képes a repülésre, ellentmondva a gravitációnak. Amikor egy futballjátékos Messmer lábbelijét hordja, ő is képes a természetet meghazudtoló mozdulatokra és trükkökre.

A hummel cég kiindulópontja a futballcipő volt, de az évek során igazán erős sporteszközöket és ruházati termékeket gyártó céggé nőtte ki magát.

A márka a tervezés elkötelezettje és termékeiben továbbviszi az egyedi hummel örökséget, megcélozva különböző csoportokat és karakteres embereket.