RED VALENTINO

1 termék

RED VALENTINO

Az 1960-ban alapított olasz divatház, melyet Valentino Garavani és Giancarlo Giammetti hozott létre, ma már a fényűző elegancia fellegvárának számít. Haute Couture és Prêt-à-Porter kollekciói egyaránt a luxus jegyében készülnek, és széles kínálatukban exkluzív táskák, cipők, bőr kiegészítők, övek, szemüvegek, selyemkendők és parfümök is szerepelnek.

Valentino Párizsban tanulmányozta az Haute Couture aranykorát, mely későbbi munkáinak első számú ihletforrása volt. A siker nem maradt el, a divatkritikusok nem győzték méltatni kollekcióit, így Giammettivel közösen létrehozott cége hamarosan valódi divat nagyhatalommá nőtte ki magát. Valentino nevéhez egy saját színárnyalat is kötődik, ez a híres "valentino vörös", mely fontos szerepet játszik minden férfi és női kollekciójában. 2007-ben visszavonult, és Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli lettek a cég új kreatív igazgatói. A páros a márka hagyományait megőrizve hatalmas sikert aratott friss kreációival.

RED Valentino almárkájának létrehozásakor a tervező azokat a hölgyeket választotta célcsoportjának, akik valahol félúton vannak a felhőtlen fiatalkor és a szofisztikált felnőttkor között. A "RED" a romantikus excentrikus ruha angol nyelvű rövidítése. A RED Valentino Nő természetes, nőies és magabiztos, ugyanakkor bájosan ártatlan és romantikus is. A neki készült kollekciók játékosak, bohókásak, számos inspirációs forrásból táplálkoznak, és izgalmas szabászati megoldásokkal készülnek.