ROCHAS PARIS

Nincs ilyen termék

ROCHAS PARIS

Majdnem 90 évvel ezelőtt, az akkor 22 éves Marcel Rochas megalapította saját divatházát. A színek és fazonok nagy szakértőjeként korának egyik legmeghatározóbb divatdiktátorává vált. Elsa Schiaparellivel való közös munkája során rengeteget tanult a divatról, így hamarosan ő maga is belépett azok közé a dizájnerek közé, akiknek kreációira áhítoznak a divat rajongói.

A "couture Valentinójának" is nevezett tervező nevéhez számos újítás fűződik. Ő vezette be a divatba a három szín szabályt, a hangsúlyos válltömést, valamint a zsebes szoknyát.
1955-ben bekövetkezett halála után felesége, Helene vitte tovább a divatházat. Ő 1970-ig maradt a cég élén, ez idő alatt megalapította a parfüm vonalat, mely a mai napig a cég egyik legsikeresebb ágazata.

A Rochas reneszánsza 2002-ben indult, amikor Olivier Theyskens lett a kreatív igazgató. A tervező új életet lehelt a már-már elfeledett divatházba, és visszahozta a klasszikus fazonokat. Tevékenységét siker koronázta, a sztárok valósággal sorban álltak kreációiért. 2008-ban Marco Zanini vette át a cég vezetését. Őt a 2013 végén kinevezett Alessandro Dell'Aqua váltotta, aki 2014 elején a párizsi divathéten fog bemutatkozni első, a Rochas számára tervezett kollekciójával.