Tom Ford

7 termék

Tom Ford

Mielőtt Tom Ford legendás divatikonná vált volna, rengeteg dolgot tapasztalt: tévéreklámokban szerepelt, belsőépítészetet tanult, a híres Studio 54 éjszakai klub rendszeres látogatója volt (ez a hatás érződik későbbi stílusán) - csak hogy pár érdekességet említsünk. 1990-ben ő lett a Gucci női kollekcióinak tervezője, a márka kreatív igazgatója. Hirtelen minden nő álma az lett, hogy birtokoljon egy szexi és csábító Tom Ford tervezte darabot.

2000-ben a Gucci megvásárolta az Yves Saint Laurent márkát, és Tom Ford lett a női és férfi ruházati vonalak tervezője. Hamarosan ő lett a Gucci csoport alelnöke, emellett a kreatív igazgató is egészen 2004-ig, amikor otthagyta a céget, hogy egy sajátot hozzon létre. Így megalapította a Tom Ford márkát. Ford üzlete gyorsan terjeszkedett, és nem állt meg a női és férfi kollekcióknál, lábbeliknél és kiegészítőknél. A Marcollini csoporttal piacra dobta napszemüveg kollekcióját, az Estée Lauder márkával együttműködve pedig betört a szépségiparba. Ezek után filmrendezésbe fogott, és előállt az Egy egyedülálló férfi című mozisikerrel, melyet a filmvilág számos díjjal és Oscar-díj jelöléssel értékelt.

Felismerve saját stílusát, Tom Ford minden egyes ruhadarabjába beleadja karakteres személyiségét. Felismerve saját stílusát, Tom Ford minden egyes ruhadarabjába beleadja karakteres személyiségét. Mindig ugyanazon értékek által vezérelve, a részletekért való rajongással, maximalizmusával és letisztult esztétikájával, a tervező minden szezonban újradefiniálja a tökéletesség fogalmát, klasszikus témáival: a szexualitás erejével és mennyei dekadenciával. És pont ez az, amit Tom Ford elkötelezett hívei elvárnak, és meg is kapnak. Nem több és nem kevesebb.