Lancetti

Nincs ilyen termék

Lancetti

Pino Lancetti 1961-ben alapította meg haute-couture márkáját, mely egy divatbemutatóval debütált a Palazzo Pittin. Az igazi siker csak két évvel később jött, amikor létrehozta a katonai világ által inspirált kollekcióját, mely rezonált az akkori korszellemre. Tulajdonképpen Lancetti az elsők között volt, aki felismerte, hogy a hatvanas években nagy változások következnek majd, melyek hatással lesznek a divat világára is, illetve a nők társadalmi helyzetére.
A nemzetközi siker a hatvanas évek végén érte el, amikor bemutatta a kortárs művészek által inspirált kollekcióját. Múzsái között olyanok szerepeltek, mint Chagall, Kandinsky, Klimt, Matisse, Modigliani vagy Picasso.
Az Umbriából származó tervező hamarosan már nemcsak ruházati termékeket kínált, hanem táskákat, cipőket, parfümöket, kiegészítőket is.
Ez a divatbirodalom nem a véletlenből született, hanem kitartó kutatómunka és művészi érzék kombinációjának az eredménye.
Az 1970-es évektől kezdve a cég üzletei Tokiótól New Yorkig, Milánótól Rómáig az egész világon megtalálhatóak.

Elkötelezett vásárlói között olyan illusztris neveket találunk, mint Ginger Rogers, Audrey Hepburn, Annie Girardot, Salimah Aga Khan hercegnő, Soraya Esfandiary-Bakhtiari királyné, Paola Ruffo di Calabria, belga királyné és Silvana Mangano.